Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 

Οι διαβεβαιώσεις του ΥΕΘΑ ότι "οι δυνάμεις του στρατού δεν προορίζονται για την καταστολή διαδηλώσεων πολιτών,αλλά μόνο για προστασία μονάδων"...δεν προκύπτουν από το βίντεο της άσκησης ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ που έγινε τη Παρασκευή στο Κιλκίς. 
Όπως θα διαπιστώσετε μετά το πρώτα τρία-τέσσερα λεπτά του βίντεο όπου παρουσιάζεται μία κανονική στρατιωτική άσκηση, ο στρατός μας έχει πλέον κανονικά "ΜΑΤ και ΜΕΑ " και προφανώς θα έχει και τον δικό του...Αρκουδέα, για να θυμηθούμε και τα συνθήματα του παρελθόντος! 
Ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης και η εκπαίδευσή τους όπως θα διαπιστώσετε δεν δείχνει να προορίζεται μόνο για τις πύλες των στρατοπέδων. 

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

  

 
ΑΠΟ ΤΟ 3:00, ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!! 


Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς και είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την καταστολή πλήθους. Το κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγο για "άκρως επικίνδυνο προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", δεδομένου ότι παρόμοιες ασκήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν, το 2002, το 2006, το 2008, το 2010 και τον περασμένο Ιανουάριο. 
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν:
1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι ειδικές δυνάμεις να μην αξιοποιούνται ως "απεργοσπαστικός μηχανισμός".
2. Αν η κυβέρνηση εξετάζει τη διακοπή παρόμοιων ασκήσεων. 3. Πως συγκεκριμένα μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αυτές οι ασκήσεις "δεν στοχεύουν τον 'εσωτερικό εχθρό', το λαϊκό κίνημα".  

Την ερώτηση υπογράφουν οι Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου