Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εκκένωσαν την κατάληψη "Επιβίωση" στην Θεσσαλονίκη- Συνέλευση αλληλεγγύης στις 8

Εκκένωσαν την κατάληψη "Επιβίωση" στην Θεσσαλονίκη- Συνέλευση αλληλεγγύης στις 8


8d5016c9e97126a54423226cc2d1e62d_M.jpgΑπέσυρε την μήνυση η "Μονή Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου" στην οποία ανήκει το κατηλλειμμένο κτίριο της "Επιβίωσης" και οι προσαχθέντες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι. Αναφορικά με τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που έχουν προσαχθεί κινδυνεύουν με απέλαση από τη χώρα. Αυτή τη στιγμή έξω από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Δωδεκαννήσου όπου βρίσκονται οι προσαχθέντες έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες και δικηγόροι που επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάληψη έχει σφραγιστεί ενώ έχει γίνει πρόταση από την "Εταιρεία Ανδρών" να χρηματοδοτήσει τρία ξενοδοχεία τα οποία θα φιλοξενήσουν τους άστεγους που μέχρι σήμερα διέμεναν στην κατάληψη.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομία το πρωί εκκένωσε την κατάληψη "Επιβίωση" στο παλιό νοσοκομείο του Αγ. Παύλου (Φράγκων 17) συλλαμβάνοντας όλους τους καταληψίες που διέμεναν εκεί, έλληνες και μετανάστες,   μεταξύ των οποίων και παιδιά. Να σημειώσουμε ακόμη ότι η κατάληψη επιβίωση προέκυψε από το κίνημα των αγανακτισμένων και ως στόχο είχε να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης για όλους τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς στέγη και φαγητό. Να υπενθυμίσουμε ότι το κτίριο ανήκει στην εκκλησία και αυτή φαίνεται ότι έχει προχωρήσει σε καταγγελία για άρση της κατάληψης. 

Ενημέρωση (14.00): Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες. Για το επόμενο διάστημα θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία της πόλης ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα πάνε με αντιπροσωπεία για να πάρουν από το κτίριο τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Νέα Ενημέρωση (17.26): Συνέλευση αλληλεγγύης διοργανώνεται στις 20.00 στη Βιοτεχνία (Ορφανίδου 4, 1ος όροφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου