Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Θ. Πάγκαλος

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Θ. Πάγκαλος


Δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ,  απαντώντας σε ερώτηση αν αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, μπορούν να τη βγάλουν από την κρίση.
«Για αυτό το λόγο αποσύρομαι και δεν θα δώσω καν τη δυνατότητα να με ψηφίσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος
Σημείωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ΠΑΣΟΚ. 

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε επίσης ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν στο τέλος του 2013, αλλά θα γίνουν νωρίτερα λόγω της ευαισθησίας που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός στην τήρηση των συμφωνιών μεταξύ των κομμάτων. Επομένως, πρόσθεσε, είναι "άχαρη" κάθε συζήτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό.
Εκτίμησε, επίσης, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να συγκυβερνήσουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πάντως, τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού, ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο. Είναι ιδιόμορφη αυτή η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής πολιτικής, αλλά και των δομικών και διαθρωτικών αλλαγών, που προωθούνται, είναι προδιαγεγραμμένες από τα Μνημόνια, τα οποία έχουν προσυπογράψει και τα δύο κόμματα».
Για τη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις».
Ο κ. Πάγκαλος, εξέφρασε τη διαφωνία του για τις παρελάσεις επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε στρατιωτικές αλλά και μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες, όπως είπε,
"έφτασαν να είναι πρόβλημα, αφού η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά βρίσκουν την ευκαιρία να επιτίθενται ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ενώ κατηγόρησε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ ότι "συμπαρατάσσονται στα επεισόδια και προωθούν τραμπούκικες απόψεις".
Τέλος, δίνει δίκιο στον Γιάννη Ραγκούση για τις θέσεις του στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, λέγοντας:
"ή κάνεις απελευθέρωση ή δεν κάνεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου