Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Πριν Τελειώσει η Νύχτα Αυτή…

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ 

Πριν Τελειώσει η Νύχτα Αυτή…

Τι όμορφα, μαζί με την αποκατάσταση της τάξης από τους γνωστούς-αγνώστους υπεύθυνους σωτήρες και την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, έφτασε το εμπόρευμα με το καλύτερο πράμα στις πιάτσες. Στα κέντρα των πόλεων, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτοι γυμνοί χρήστες, εξαντλημένοι από το κυνηγητό και τις χατζαρέες Σομαλές να απειλούν στο πέρασμά τους ό,τι κινείται. Αλλά είπαμε, η αστυνομία δεν επεμβαίνει αν δεν είσαι διαδηλωτής, υπάρχουν αρχές όχι αστεία.

Επιτέλους μετά από δίμηνη αποστέρηση στα πανεπιστήμια γεμίσανε οι καβάντζες, αλλά το άσυλο, καταργήθηκε όχι για τέτοιες αστειότητες, αλλά για τους μη ελεγχόμενους «αναρχοαυτόνομους» και τους ρομαντικούς ακτιβιστές. Είναι πολλά τα λεφτά στη χώρα της κρίσης. Ακόμη κι οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές μαζεύουν την πραμάτεια τους και περιμένουν με σεβασμό και υπομονή να τελειώσει το «δημόσιο ντηλ».
Μια ομορφιά και μια τάξις πρωτόγνωρη στο κέντρο της πόλης. Οι τράπεζες κλείσανε, οι δημόσιες υπηρεσίες το ίδιο. Τώρα αρχίζει η πραγματική ζωή των φοροφυγάδων που δεν θα πιαστούν ποτέ, γιατί δίνουν το έξτρα χαρτζιλίκι στους νομοταγείς φορολογούμενους. Η τουριστική ατραξιόν μπροστά στα αρχαιοελληνικά μουσεία περιλαμβάνει σύριγγες με κουταλάκι και αναπτήρα, από την επομένη σεζόν σκέφτονται να τα πουλάνε κι ως σουβενίρ στους τουρίστες, γιατί αυτό είδαν, αυτό θα μεταφέρουν στους συμπατριώτες τους ως ανάμνηση  της τουριστικής χώρας που επισκέφτηκαν. Α, ίσως και κανέναν μικρολοποδυτάκο τσαντάκια που θα τους σουφρώσει τη φωτογραφική ή το κινητό.
Ήδη στο Υπουργείο Τουρισμού σκέπτονται να τυπώσουν αναμνηστικές καρτ ποστάλ με το θέμα. Η ανάπτυξη είναι σαν την Λερναία Ύδρα, ένα κεφάλι να κόψεις , δυο ξεπετιούνται. Είναι σαν τους εμπόρους, έναν πιάνεις , τέσσερα πρεζάκια γίνονται μικροέμποροι σε χρόνο ντετέ. Κι έτσι φτάσαμε σε ένα ακόμη δημιουργικό καλοκαίρι, το μέλλον προδιαγράφεται εξίσου ρόδινο με το μέχρι χθες … Συγχαρητήρια σε όλους μας!
Τώρα έχει εξήγηση και το κοινωνικό τουμπεκί στο «Μαζί τα φάγαμε».
Και λίγη ησυχία εσείς του κέντρου. Τα προάστεια κοιμούνται κι ετοιμάζονται για διακοπές. Δεν τους αφορούν οι ειδήσεις που δεν μπορούν να φτάσουν ως τα ΜΜΕ.
Υ.Γ. Πριν χαθούμε στην …νιρβάνα, πατάμε να δούμε σε ριπλέι το ΤΣΙΟΥ!
(Σημείωση: «Πριν τελειώσει η νύχτα αυτή, πριν μας εύρει το πρωί» είναι το ρεφρέν από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου «Η ώρα του Stuff»).

http://www.intellectum.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου