Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Φράουλες ποτισμένες με αίμα

Φράουλες ποτισμένες με αίμα

ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Στα φραουλοχώραφα του αίματος τα εγκλήματα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η δολοφονική μανία τριών Ελλήνων επιστατών απέναντι σε άοπλους εργάτες που ζητούσαν τα μεροκάματα έξι μηνών (!) ξέσπασε κατά 200 μεταναστών, στέλνοντας 29 στο νοσοκομείο. Οπως έγινε γνωστό, οι 200 απλήρωτοι εργάτες μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα. Τους «υποδέχτηκαν» τρεις επιστάτες του αφεντικού με καραμπίνες, δύο εκ των οποίων -όπως προκύπτει από την εξέλιξη των ερευνών- πυροβόλησαν προς το πλήθος. Συνελήφθη ο εργοδότης ως «ηθικός αυτουργός», ενώ ασύλληπτοι παραμένουν οι τρεις πιστολέρος.


Οπως μας ενημέρωσε το Κέντρο Υγείας της Βάρδας, 29 μετανάστες μεταφέρθηκαν εκεί και αμέσως μετά 9 από αυτούς διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου, ενώ οι υπόλοιποι στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Μας πληροφόρησε επίσης ότι 4 από αυτούς ήταν αρκετά σοβαρά, με τραύματα από σκάγια στο μάτι, στον θώρακα και στην κοιλιά. Σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» με το Νοσοκομείο Πύργου πληροφορηθήκαμε ότι τουλάχιστον ο ένας από τους 9 είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στον θώρακα.
Στο Νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα 20 τραυματίες, από τους οποίους οι 8 ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευτών. Οπως δήλωσαν κάποιοι από τους τραυματίες, είχαν πάει να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη τα δεδουλευμένα μηνών «κι εκείνος εντελώς απρόκλητα τους πυροβόλησε με καραμπίνα, ενώ το ίδιο έκαναν και δύο φίλοι του που βρίσκονταν μαζί του». Οι μετανάστες αυτοί ζούσαν στην Πάτρα πάνω από 4 χρόνια και τους κάλεσαν για δουλειά στα φραουλοχώραφα. Ολοι κατάγονται, όπως μας είπαν, από το Μπανγκλαντές. 

Η... συνήθης ανακοίνωση της αστυνομίας 

«Περί ώρα 18.00 σήμερα, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ενας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά είκοσι (20) από τους αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής για παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας. Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών». 

Ο κατήφορος της βάρβαρης ελληνικής πραγματικότητας, με τα βασανιστήρια, τους εγκλεισμούς, τα μαστιγώματα και πάνω απ' όλα την ατιμωρησία και την απραξία των αρχών μπροστά στο ρατσιστικό μίσος, όπλισε ξανά τα χέρια των δολοφόνων της Μανωλάδας. Από δω και πέρα η κάθε φράουλα πάνω στο ελληνικό τραπέζι μας θα έχει μια σταγόνα από αληθινό αίμα. Εδώ θα μας οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια οι πρακτικές τιμωρίας του φτωχού μετανάστη, οι επιχειρήσεις-«σκούπα», τα απάνθρωπα κρατητήρια και τα ατιμώρητα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου. Αν σε κάποια ευρωπαϊκή ή μη χώρα, 30 μετανάστες Ελληνες είχαν πυροβοληθεί εν ψυχρώ από αδίστακτους επιχειρηματίες δολοφόνους, σήμερα η Ελλάδα θα είχε ξεσηκωθεί, ζητώντας δικαιοσύνη και τιμωρία. Πόση αξία έχουν όμως τα κορμιά των Μπανγκλαντεσιανών και των Πακιστανών μεταναστών, ώστε να αποδοθεί και στη δική μας χώρα δικαιοσύνη; Κύριε Δένδια, καληνύχτα σας! 

Ιστορίες με αίμα στη Μανωλάδα: 

Το 2008, σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία για το δουλεμπόριο αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα και τα βασανιστήρια που υφίστανται από τους Ελληνες ιδιοκτήτες, ακόμα και ανήλικα παιδιά. Τότε, χλιαρά αντιδρώντας οι αρμόδιοι υπουργοί και με μεγάλη καθυστέρηση επέβαλαν κάποια πρόστιμα, όμως οι ίδιοι μετανάστες πλήρωσαν πολύ σκληρά τις δημοσιεύσεις.
Το 2009, Ελληνες κτηνοτρόφοι βασάνισαν και διαπόμπευσαν δύο εργάτες από το Μπανγκλαντές στη Μανωλάδα και τους έσυραν δεμένους πίσω από τις μηχανές τους. Λίγους μήνες αργότερα, συγγενής των δραστών μπήκε στο σπίτι ενός μετανάστη και τον χτύπησε στο κεφάλι με ρόπαλο. Ο μετανάστης, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Φυσικά όλοι αυτοί ακόμα παραμένουν ατιμώρητοι.
Το 2011, συνελήφθησαν τρεις δουλέμποροι που κακοποιούσαν μετανάστες, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Ολες οι ανακοινώσεις της αστυνομίας και σε όλες τις περιπτώσεις αναφέρονταν σε σχεδόν ασήμαντα περιστατικά και φυσικά πάντα μεμονωμένα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου