Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οτσαλανομάχος και Ιμιολάτρης

Οτσαλανομάχος και Ιμιολάτρης

Του Μιχάλη Τζανάκη
Αν νομίζετε ότι κάτι τύποι σαν τον Σον Κόνερι έχουν το πλεονέκτημα να κατασκοπεύουν τα «ακατοσκόπευτα» πλανάσθε πλάνην οικτράν. Γιατί μπορεί ο Σκοτσέζος σταρ να κυκλοφορεί κομψότερος απ’ τον δικό μας «πράκτορα», αλλά σίγουρα υστερεί σε οξυδέρκεια, ευφράδεια και οξύνοια.
Γιατί ο Παγκαλο-λαγός είναι ένας. Ο άνθρωπος που «λάτρεψε» όσο κανείς τον Οτσαλάν, ο απίθανος πολιτικός που έκανε πολιτικό «σταρ» τον …Αβραμόπουλο εκτοξεύοντάς τον σε δημοφιλία και τέλος ο υπουργός εξωτερικών που διέταξε τον … άνεμο να φυσήξει μουσωνοειδής, για να πάρει την ελληνική σημαία από το ελληνικό έδαφος, μετά τον κοινοβουλευτικό παροπλισμό του, ζηλώσας τις διαλέξεις του ΓΑΠ δίνει κι ο ίδιος τις δικές του πανσοφολογιότατες διαλέξεις που θα ζήλευε ο Τσόμσκυ αυτοπροσώπως, μηδέ του Έκο εξαιρουμένου.

Μετά την «κοπριτολογία» και τη «μαζι-τα-φαγαμε-τολογία» επιδίδεται ασμένως στην πρακτορολογία, καθότι παμμέγιστος πράκτωρ, διπλωμάτης, πολιτικός και συνυπογράφων του Άκη και του ισοβαρούς του Ευάγγελου, βεβαίως-βεβαίως.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ομπάμα θα κάνει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για να αποδοθούν ευθύνες στους αφελείς συμπατριώτες του, που έπεσαν θύματα του παγκαλολαγωνικού, ενός σπάνιου είδους πράκτορα, που τύφλα να ‘χει η μοσάντ και η κα-γκε-μπε μπροστά του και που ενδημεί στο εύκρατο μεσογειακό κλίμα της χώρας μας.

Τη δουλίτσα πάντως την κάνει το άμωμο και άσπιλο αυτό στοματάκι (υποκοριστικό κατ’ ευφημισμόν). Για λίγο θ’ ασχοληθεί το πόπολο, μηδέ εμού εξαιρουμένου, με αυτόν τον πολιτικό γίγαντα (κυριολεκτικό αυτό) και αφήνουμε τη «διαπραγμάτευση» στον «τιτάνα» της διαπραγμάτευσης Γ. Στουρνάρα, που με την παροιμιώδη άρθρωση του λόγου, με τη στεντόρεια φωνή του, που ρέει μελίρρυτη θα κατατροπώσει –γι’ άλλη μια φορά- τα στίφη των δου-νου-τού-δων που έρχονται να πάρουν τα εσώρουχα του Λ. Γαβαλά. Ευτυχώς που αμύνονται σθεναρά οι πάλαι ποτέ Οτσαλανομάχοι και χειρίζονται την τρωθείσα οικονομία μας δυναμικοί τύποι με την πυγμή του Στουρνάρα, γιατί μπορεί η ανεργία στη χώρα να ‘χε εκτιναχθεί στο 30%, οι αυτοκτονίες στις 4500, και η μετανάστευση στα μετεμφυλιακά επίπεδα. Κι αν κάποιοι αφελείς νοσταλγούν «εθνάρχες» και «χαρισματικοί» δεν έχουν παρά να παρακολουθούν τους πολιτικούς ελιγμούς των Παγκαλοστουρνάρων και να διδάσκονται πολιτική απ’ το πολιτικό φροντιστήριο του …Πρετεντέρη που τους έχει «επίτιμους» προσκεκλημένους.
Υγ. συγχωρήστε μου το ευτράπελο ύφος, αλλά είναι εναρμονισμένο με την φαιδρότητα των προσώπων και των στιγμών που περνάμε. Οσονούπω θα ‘ρθει η ώρα που θα μιλήσουμε και πιο σοβαρά για τους παραπάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου