Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τ. Μηταφίδης: Όχι στην αξιολόγηση λαιμητόμο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τ. Μηταφίδης: Όχι στην αξιολόγηση λαιμητόμο για τους δημοσίους υπαλλήλους 

Τ. Μηταφίδης: Όχι στην αξιολόγηση λαιμητόμο για τους δημοσίους υπαλλήλουςΤη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, υιοθετώντας αντίστοιχο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο ζητάει με ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος  Μηταφίδης με αφορμή το νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. 
Ο κ. Μηταφίδης στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «με το Ν 4250/2014  «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει  ένα από τα πιο αυταρχικά συστήματα “αξιολόγησης” των Δ.Υ.

»Ο νόμος αυτός προκαθορίζει ποσοστά προγραφών (15%, 60%, 25 %) των “κακών” των “μέτριων” και “καλών” υπαλλήλων, με την απειλή μάλιστα της πειθαρχικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος όποιου αξιολογητή δεν τα εφαρμόσει.
»Κριτήριο αυτών των ποσοστώσεων είναι η “παραγωγικότητα” των υπηρεσιών του Δημοσίου σε σχέση με τις αρμοδιότητές τους και, προπαντός, με τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Έτσι παρέχεται στους Γεν. Διευθυντές των υπηρεσιών η δυνατότητα να ορίσουν τις υπηρεσίες ή τα τμήματα από τα οποία θα προκύψει το προσωπικό που απαιτείται για να καλυφθεί το υποχρεωτικό ποσοστό του 15%.»
Σύμφωνα με τον κ. Μηταφίδη η εφαρμογή αυτού του νόμου θα διαλύσει της υπηρεσίες των δήμων, γιατί:
1. Υποδαυλίζει τον ατομισμό και τον ανταγωνισμό, επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας μεταξύ των εργαζομένων, υπονομεύοντας οποιοδήποτε πνεύμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας-όρο απαραίτητο για τη λειτουργία των υπηρεσιών.
2. Προωθεί και επιβραβεύει τις υπηρεσίες και τις δομές εκείνες που εφαρμόζουν καλύτερα τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλ. τις πολιτικές που προωθούν: την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, την καταλήστευση των φορολογουμένων, τις κατασχέσεις, τη διανομή των κοινοτικών κονδυλίων σε εταιρείες και εργολάβους.
3. Δημιουργεί μια μόνιμη δεξαμενή απολύσεων εργαζομένων, απαξιώνοντας και εξευτελίζοντας όσους παραμείνουν, ενώ ταυτόχρονα  με τη σύνδεση μισθού-βαθμού θα συρρικνώσει ακόμη πιο πολύ το εισόδημά τους. 
4. Στοχεύει στην αντικατάσταση των «ακριβών» εργαζομένων των 800 και 900 ευρώ με φτηνούς  «ωφελούμενους» ή ενοικιαζόμενους, που θα εισπράττουν βοήθημα αντί μισθού και δεν θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Στην ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ώστε να συζητηθεί και να αποφασισθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης: 
1ον δεν θα εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν 4250/14 και ζητεί την απόσυρσή του.
2ον θα στηρίξει  έμπρακτα τις κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
3ον δεν θα κινήσει καμιά πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των εργαζομένων που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου