Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Βίτσας: «Δεν τελείωσε η ΔΕΗ - πάμε για τους αιγιαλούς»

Ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις ακτές και τον αιγιαλό

Βίτσας: «Δεν τελείωσε η ΔΕΗ - πάμε για τους αιγιαλούς»

«Επόμενο μέτωπο συστράτευσης οι παραλίες»
«Ασφαλώς και παραμένει ανοιχτό για το ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ΔΕΗ», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος πρόσθεσε πως «Με νόμο δόθηκε σε ιδιώτες, με νόμο θα επιστραφεί στο δημόσιο από μια κυβέρνηση της αριστεράς». Παράλληλα, ο Δ. Βίτσας, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, τόνισε πως το επόμενο μέτωπο συστράτευσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, είναι το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, που έρχεται μες την εβδομάδα στη Βουλή, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας πρότασης δημοψηφίσματος.


Αποτιμώντας την εβδομάδα που πέρασε με την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και στη συνέχεια τις προτάσεις δημοψηφίσματος των κομμάτων, και την "αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση της ΔΕΗ", χαρακτήρισε θετικό προηγούμενο το γεγονός ότι «για πρώτη φορά υπήρξε μια τέτοιου μεγέθους συνάθροιση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων» με αφορμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ.

Σημείωσε επίσης πως «ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι 5 από τις 12 πολιτικές επιστρατεύσεις απεργών που έγιναν από το ‘79 και εντεύθεν, αποφασίστηκαν στη θητεία των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων. Ειδικά για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, είπε πως "η κυβέρνηση έλεγε ψευδώς ότι πρέπει να κλείνει το ρεύμα για να εξοικονομεί ενέργεια κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ όλοι ξέραμε ότι υπήρχε πλεόνασμα ρεύματος". Στηλίτευσε επίσης την προσπάθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ να παρουσιάσουν την απόφαση για λήξη της απεργίας, ως απόφαση συνολικά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ διαφοροποιήθηκε, με ανάλογη ανακοίνωση.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές πως η ΔΕΗ θα επιστραφεί και πάλι στο δημόσιο από την κυβέρνηση της Αριστεράς, και πως η ακριβής διαδικασία θα καθοριστεί από την συγκεκριμένη φάση στην οποία θα βρίσκεται η εξέλιξη της υπόθεσης. "Πάντως, αν έχει τελειώσει η φάση του διαγωνισμού κι έχει πέσει στα χέρια ιδιώτη, δεν πρόκειται να τον πληρώσουμε".

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, που θα έλθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο Δ. Βίτσας σημείωσε πως αυτό είναι το επόμενο μέτωπο συστράτευσης για να μην περάσει, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να προταθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ νέο δημοψήφισμα. Όπως είναι γνωστό, ένα κόμμα δικαιούται να προτείνει έως δύο δημοψηφίσματα κατά την ίδια περίοδο.

Τέλος, κάλεσε στην ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικές οργανώσεις και φορείς για τις ακτές και τον αιγιαλό την Τετάρτη 16 Ιουλίου, 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, στη "συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία".

Ντ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου