Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα μετά την εκτέλεση των τεσσάρων μικρών παιδιών(VIDEO)

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα μετά την εκτέλεση των τεσσάρων μικρών παιδιών

Πεντάωρη κατάπαυση πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακής Χαμάς βρίσκεται σε ισχύ από τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης. Την ίδια ώρα διαρροές ισραηλινών αξιωματούχων στο BBC αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα εκεχειρίας από αύριο το πρωί.
Ανταποκριτές σημειώνουν ότι πολίτες στη Γάζα έχουν δημιουργήσει ουρές έξω από τράπεζες, ενώ έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στην προσπάθεια πολλών ανθρώπων να συγκεντρώσουν προμήθειες. Τα πλήγματα εκατέρωθεν συνεχίζονταν μέχρι και λίγα λεπτά πριν την εφαρμογή της ολιγόωρης κατάπαυσης του πυρός.

Στο μεταξύ, βαρύ είναι το πένθος των Παλαιστίνιων μετάτην εκτέλεση τεσσάρων μικρών παιδιών τα οποία σκοτώθηκαν από οβίδα την οποία εκτόξευσε πλεούμενο του ισραηλινού ναυτικού ενώ έπαιζαν κρυφτό σε παραλία της Γάζας. Στην κεντρική φωτογραφία πλήθος κόσμο στην κηδεία των τεσσάρων παιδιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σημείωσε ότι το περιστατικό μελετάται, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια. Κατόπιν το Ισραήλ ανακοίνωσε 6ωρη κατάπαυση πυρός.

Συλλαλητήρια για τη Γάζα στην Ελλάδα

Φορείς, συλλογικότητες, συνδικάτα και κόμματα καλούν σε συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία στις 18.30. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας οργανώνει στις 18:30 το απόγευμα και ο ΣΥΡΙΖΑ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.

«Είναι ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλον τον κόσμο που διεκδικούν τη σύναψη εκεχειρίας, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, δηλαδή στα 'σύνορα του 1967'» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνουν συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Καλούν σε συγκέντρωση, σήμερα Πέμπτη 17 Ιούλη και ώρα 19.00 στην Πανόρμου (στάση Μετρό). Θα ακολουθήσει πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία. Επίσης, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης σε συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ σήμερα Πέμπτη 17 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου