Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Απ’ τις υγειονομικές βόμβες στους παιδόφιλους

Απ’ τις υγειονομικές βόμβες στους παιδόφιλους

Πολύφημος
Μία νέα μόδα κατέκλεισε τα μέσα ενημέρωσης, και για μια ακόμη φορά στο επίκεντρό της βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόκειται για τους παιδόφιλους δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι γίνονται τηλεοπτικά ρεπορτάζ και προσθέτουν στο προφίλ του υπουργού Παιδείας ένα ακόμη «φιλάνθρωπο παράσημο».

Πριν τις εκλογές του 2012 είδαμε στις τηλεοράσεις μας και στις εφημερίδες να παρελαύνουν εξαθλιωμένες γυναίκες με την κατηγορία της εξάπλωση του ιού του HIV σε φιλήσυχους οικογενειάρχες. Τα πρόσωπά τους βγήκαν φόρα παρτίδα σε όλα τα κανάλια και σε αμέτρητα πρωτοσέλιδα, ενώ ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τις βάφτισε μαζί με τα ΜΜΕ «υγειονομικές βόμβες».

Οι ζωές των γυναικών αυτών καταστράφηκαν χωρίς καν να έχουν διαπράξει το «έγκλημα» που τους φορτώθηκε, μόνο και μόνο για να μπει σε λειτουργία το παιχνίδι επανεκλογής του Ανδρέα Λοβέρδου.

Δύο χρόνια, μία ανεξαρτητοποίηση, και μια επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ για να τα μάτια ενός υπουργείου μετά, ο Ανδρέας Λοβέρδος είδε το πρόγραμμα των μετεγγραφών φοιτητών που δεν έχουν τα χρήματα να σπουδάσουν μακριά από τα σπίτια του να καταρρέει, και πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποκαλύψει παρέα με την ελληνική αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης όλους τους παιδόφιλους δασκάλους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Κρούσματα παιδοφιλίας στο χώρο της εκπαίδευσης υπήρχαν πάντα. Λίγα –τουλάχιστον από αυτά που μαθαίνουμε- αλλά πολύ σοβαρά. Διότι έστω και ένα κρούσμα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού είναι κάτι παραπάνω από «σοβαρό». Όμως η ξαφνική αυτή δημοσιότητα γύρω από το θέμα καταντά τουλάχιστον ύποπτη, όταν μάλιστα πρωταγωνιστής της είναι για μια ακόμη φορά ο άνθρωπος Λοβέρδος.

Δεν με ενδιαφέρει να θεωρηθώ πως προδικάζω γεγονότα. Όμως αυτή η παρέλαση του υπουργού στα κανάλια και οι εμφανίσεις παρέα με το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, σε συνδυασμό με τους τρεις-τέσσερις παιδόφιλους που έγιναν 10 και σύντομα θα γίνουν εκατό, ξαναθυμίζει ένα πολυπαιγμένο σενάριο.

Ο Ανδρέα Λοβέρδος βρήκε το καινούριο του παιχνίδι πάνω στη δοκιμασμένη περπατημένη: Την πρόκληση του γενικού αισθήματος, το άγγιγμα «ευαίσθητων χορδών» των νοικοκυραίων, την προσφορά ενός καυτού κεντρικού θέματος για τις εφημερίδες και τα κανάλια, και την εμφάνιση του εαυτού του ως τον σωτήρα που θα «γλιτώσει τα παιδιά μας από τους ανώμαλους» όπως έκανε πριν δύο χρόνια με τις «πουτάνες με το AIDS».

Εύχομαι να μη δούμε σύντομα στις οθόνες μας και στα περίπτερα τα πρόσωπα ανθρώπων οι οποίοι «βίασαν παιδάκια», μόνο και μόνο για να μάθουμε μετά από μήνες ότι επρόκειτο για μια ακόμη επικοινωνιακή εξυπηρέτηση με σκοπό την επανεκλογή του σοφού Ανδρέα. Αν και δε βλέπω να το αποφεύγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου