Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ομαλότητα; Ποιά ομαλότητα;

Ομαλότητα; Ποιά ομαλότητα;

Του Στρατου Σαφιολέα (fb)
Για όσους το έχουν ξεχάσει, ή κάνουν πως το ξέχασαν, υπενθυμίζω πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την Δημόσια Τηλεόραση σε ένα βράδυ μέσα, "ρίχοντας μαύρο" στις οθόνες, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε άλλη σύγχρονη Ευρωπαϊκή και "Δυτική" Δημοκρατία.
Υπενθυμίζω ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς διατήρησε ως υπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος αποδείχθηκε πως ως ο αρμόδιος υπουργός στην ΕΡΤ που έκλεισε, είχε διορίσει κομματικούς φίλους του με συνολικό πρόσθετο κόστος μισθοδοσίας κοντά στο ένα εκατομύριο ευρώ.


Υπενθυμίζω πως ο αρχηγός της αυτοποκαλούμενης "προοδευτικής παράταξης" κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρείχε την αναγκαία στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά σε αυτήν την ασύλληπτη πράξη του, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης (και φυσικά διατηρώντας την ασυλία του για θέματα όπως η παράνομη κατοχή της λίστας Λαγκάρντ).

Υπενθυμίζω το προκλητικό κλείσιμο της ΕΡΤ οδήγησε σε αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, η μόνη λογική και αξιοπρεπής επιλογή που της απέμενε (ανεξάρτητα από το παιχνίδι Σαμαρά - Βενιζέλου με Κουβέλη για την Προεδρία σήμερα). Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έφερε την κυβέρνηση να βρίσκεται λίγο πριν τη απώλεια δεδηλωμένης στη Βουλή - κάτι που είναι καλή εξέλιξη, αλλά σίγουρα δεν είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ όπως κατηγορείται, αλλά του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του Μακιαβελισμού του κ. Βενιζέλου.

Υπενθυμίζω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ, μια απόφαση δικαστηρίου που οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος αγνόησαν προκλητικά.

Υπενθυμίζω πως σοβαροί άνρθωποι, γνωστοί, και φίλοι, για λόγους άγνωστους και με αφέλεια, δέχθηκαν να στηρίξουν το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ, παρά το γεγονός ότι κοινή λογική έλεγε πως δεν μπορείς να χτίσεις πάνω σε σάπια θεμέλια.

Από την πρώτη μέρα που λειτούργησε η ΝΕΡΙΤ οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή, για να φτάσουμε στην χθεσινή παραίτηση και του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς για μια φορά ακόμα αποδείχθηκε αυτό που για αρκετούς από εμάς δεν χρειαζόταν καμμία υπενθύμιση: ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έλεγε εν γνώσει της ψέμματα ότι έκλεισε την ΕΡΤ για να ανοίξει μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση, ενώ αυτό που επιδίωκε ήταν μια καλύτερα ελεγχόμενη από αυτήν Δημόσια Τηλεόραση.

Υπενθυμίζω τέλος, πως όλη αυτή η χυδαία, εξευτελιστική για την νοημοσύνη μας, διαχείριση της Δημόσιας Τηλεόρασης στον τόπο, από τους ίδιους προκλητικούς διαχειριστές που συνεχίζουν να βρίσκονται ξεδιάντροπα στην εξουσία, έχει στοιχίσει πάρα πολλά χρήματα.

Αυτά τα πάρα πολλά χρήματα αυτά που θα λείψουν από συντάξεις, από τα σχολεία και από την υγεία. Αυτά τα πάρα πολλά χρήματα είναι χρήματα που με κόπο και αγωνία θα πληρώσουμε στην εφορία, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Βούλτεψη μας κάνει πλάκα λέγοντας ότι την πατήσαμε αν έχουμε σπίτι για να ζούμε σε αυτό.

Υπενθυμίζω όλες αυτές τις χυδαιότητες, γιατί πλησιάζει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και γιατί πρέπει η κοινωνία να μην επιτρέψει άλλους εκβιασμούς με πρόσχημα την προστασία θεσμών και της ομαλότητας, από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν κάνει την πολιτική ανωμαλία καθημερινή πρακτική και περιφρονούν και τους θεσμούς και εμάς τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου