Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Δεν προλαβαίνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ τη στροφή στο ρεαλισμό… Τι πρέπει να κάνει.

Δεν προλαβαίνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ τη στροφή στο ρεαλισμό… Τι πρέπει να κάνει.

hassapis-peter
Όλοι παρακολουθούμε τις εναγώνιες συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει ασθμαίνοντας μία στροφή προς το ρεαλισμό, μήπως και προλάβει να προσγειώσει την κοινωνία στην ωμή πραγματικότητα των δανειστών. Όμως τώρα είναι αργά. Η κοινωνία δεν προλαβαίνει να "ωριμάσει". Οι εκλογές φαίνεται να πλησιάζουν με ταχύτητα και όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο πιο άσχημα θα είναι τα μετεκλογικά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την Αριστερά, οι οποίοι θα φορτωθούν την πιο καυτή «πατάτα» στην νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας.


Ο λαός δεν έχει άλλες αντοχές. Τώρα πλέον περιμένει άμεση κατάργηση του μνημονίου το ίδιοτο βράδυ των εκλογών. Περιμένει άμεσα μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Περιμένει τιμωρία των ενόχων. Περιμένει αύξηση του κατώτατου μισθού. Περιμένει προσλήψεις στο Δημόσιο. Περιμένει ανάπτυξη. Περιμένει νέα Σεισάχθεια στα χρέη του προς την εφορία και τις τράπεζες, καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί ήδη δεν πληρώνουν τίποτα προς την εφορία. Και γενικά περιμένει όχι μόνο όσα έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλά περισσότερα. Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα υλοποιήσει όλα αυτά, διαφορετικά θα εξαφανιστεί όχι μόνο ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε τι που θα θυμίζει αριστερή άποψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, ούτε προλαβαίνει τώρα πλέον, να "ωριμάσει" την κοινωνία ώστε να αποδεχτεί τη στροφή που πραγματοποιεί προς τον ρεαλισμό, ούτε μπορεί να υλοποιήσει πολλά από τα πιο πάνω, για να μην πούμε τα περισσότερα. Άρα το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να κάνει και μάλιστα άμεσα. Εκείνο που πρέπει να κάνει αμέσως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αλλάξει πλήρως την πολιτική ατζέντα, μεταφέροντας την πολιτική αντιπαράθεση στο πεδίο των θεσμικών αλλαγών. Να μεταβιβάσει αμέσως μόλις αναλάβει, χωρίς καμία καθυστέρηση και φθορά, μεγάλες εξουσίες στο λαό, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος για να λάβει όλες τις σχετικές δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον του και ταυτόχρονα να καλέσει την κοινωνία σε μια πανστρατιά και συμμετοχή για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Πριν ακόμα εμπλακεί με τους δανειστές και αρχίσει να ηττάται και να χάνει κοινωνική στήριξη, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στις κατάλληλες θεσμικές αλλαγές που θα ανοίγουν τη δημοκρατία στο λαό και στη συνέχεια να τον καλέσει σε συστράτευση και συμμετοχή στην εξουσία.

Θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός δεν είναι ανόητος. Ξέρει πολύ καλά τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός δεν στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να διαχειριστεί το σύστημα, αλλά για να διαλύσει το σύστημα. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε γρήγορα να περάσει ο επόμενος….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου