Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Βουλή με μοναδικό βουλευτή τον Βενιζέλο

Βουλή με μοναδικό βουλευτή τον Βενιζέλο

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Με συνεπήρε ξαφνικά το κύμα της καλοσύνης που διασχίζει αενάως το Σύμπαν -να διαβάζετε Κοέλο, βρε Βασιβουζούκοι- και αποφάσισα να ανακηρύξω τη χθεσινή ημέρα σε «Παγκόσμια Ημέρα Ανοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου». Την αγάπη μας δεν την αξίζει, ούτε τη συμπάθειά μας, ούτε τη συμπόνια μας. Ας του δώσουμε έστω λίγη ανοχή, ας μην τον κράξουμε για μια μέρα, βρε αδελφέ, άνθρωπος είναι κι αυτός. Μη φωνάζετε, άνθρωπος είναι, έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα του τεστ DNA. Τιμώντας την εορτή που ο ίδιος θέσπισα, παρέμεινα σιωπηλός για οκτώ ώρες, μέχρι που διάβασα ότι ο Βενιζέλος πήγε στον Σαμαρά και του εισηγήθηκε σχέδιο για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 175 βουλευτές! Στα τσακίδια η σιωπή, αυτός ο αδίστακτος τύπος μόνο από κράξιμο καταλαβαίνει.


Ακούστε τι σκέφτηκε ο πανούργος Βενιζέλος, που είναι και συνταγματολόγος, τρομάρα του: Οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπορούν να αφαιρεθούν από τους 300, οπότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με 175 και όχι με 180 ψήφους. Εντάξει, οι 8 της Χρυσής Αυγής να αφαιρεθούν από τους 300, πρέπει όμως να προστεθούν άλλοι 8, είτε οι αναπληρωματικοί της Χ.Α. είτε από άλλα κόμματα με συμπληρωματικές εκλογές στις περιφέρειες που είχαν εκλεγεί οι 8. Οι 300 πρέπει να παραμείνουν 300 και οι 180 180.

Όχι, λέει ο μέγας -αγγλιστί, megas- συνταγματολόγος. Το Σύνταγμα δεν λέει ότι η Βουλή πρέπει να έχει 300 βουλευτές, αλλά έως 300 βουλευτές. Τι σημαίνει «έως» 300 βουλευτές; Ότι μπορεί να έχει 292, 250, 150, 50; Αν οι 300 είναι το ταβάνι, τότε ποιο είναι το κατώφλι; Το κατώφλι είναι ο ένας βουλευτής κι αυτός πρέπει να είναι απαξάπαντος ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Ο Βενιζέλος πρόεδρος της Βουλής, ο Βενιζέλος Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ αντιπρόεδρος, ο Βενιζέλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Βενιζέλος ειδικός αγορητής, ο Βενιζέλος να πλακώνεται με τον Βενιζέλο, «κάτσε κάτω, ρε Βενιζέλο, είσαι ένα τίποτα», «ίσα, ρε Βενιζέλο, που έχεις μούτρα και μιλάς».

Αν το Σύνταγμα λέει «έως 300», τότε γιατί χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση για να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στους 200, όπως προτείνουν διάφορα κόμματα; Γιατί δεν μειώνεται με μια απλή γνωμοδότηση συνταγματολόγων ή με απόφαση της ίδιας της Βουλής; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Ευάγγελο. Για τον Ευάγγελο που περιφέρει το σαρκίο του στο πολιτικό χρηματιστήριο αυτοδιαφημιζόμενος ως ο άνθρωπος που μπορεί να πει και να κάνει τα πάντα προκειμένου να διασώσει το καθεστώς. Εν προκειμένω, θέλει να κάνει φασαρία, να αναγκάσει την αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, να βγει και να τον κράξει, ώστε να την κατηγορήσει εν συνεχεία ότι υπερασπίζεται τα πολιτικά δικαιώματα των φυλακισμένων χρυσαυγιτών. Να ποιοι είσαστε, θέλετε να κάνετε ρυθμιστές τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι και τον μωραίνει με τρόπο εξευτελιστικό, καθιστώντας τον μισητό και καταγέλαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου