Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συγκρότηση της Ε.Ε της ΕΔΟΘ ή “Στο ίδιο έργο θεατές”

ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕ.Τ.Α Δημοσίου Θεσ/νίκης)

Συγκρότηση της Ε.Ε της ΕΔΟΘ ή “Στο ίδιο έργο θεατές”

Συγκροτήθηκε σήμερα  μετά την πάροδο 5 1/2 μηνών η Ε.Ε της ΕΔΟΘ. Το ΜΕΤΑ έχοντας σαν βασική αρχή την συνεργασία συσπείρωση  όλων των αριστερών –αντιμνημονιάκων δυνάμεων με στόχο την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών της συγκυβέρνησης δεν δέχτηκε την θέση του Γραμματέα που του αναλογούσε και πρότεινε την συγκρότηση αριστερού προέδρου από τις δυνάμεις του  ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ.

Ωστόσο το ΠΑΜΕ για μια ακόμη φόρα ακολουθώντας το δόγμα πέντε (5) κόμματα δύο (2) πολιτικές δεν συνέπραξε στην κοινή πρόταση ΜΕΤΑ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ και ψηφίζοντας λευκό χάρισε το Προεδρείο στις κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ  από την άλλη μεριά λειτούργησαν σαν πιστό αντίγραφο του κυβερνητικού σχήματος  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –ΠΑΣΟΚ.  Όπως η κυβέρνηση έχει χάσει ξεκάθαρα την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας αλλά εξακολουθεί να κυβερνά για να υπηρετήσει τις πολιτικές των μνημονίων,  το ίδιο κάνουν και οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ.
Παρά το ότι απώλεσαν την πλειοψηφία και  αποδοκιμάστηκαν  ξεκάθαρα το Μάιο στο Συνέδριο της ΕΔΟΘ, αξίωσαν και πέτυχαν με το λευκό του ΠΑΜΕ την ανάληψη της ηγεσίας της ΕΔΟΘ αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι έχει χαθεί ακόμα και η ευθιξία μπροστά στο δέλεαρ της εξουσίας.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ που συμμετέχουμε ως απλά μέλη πλέον στην ΕΕ της ΕΔΟΘ δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε ‘όλες μας τις δυνάμεις για να βγάλουμε από το τέλμα της απραξίας το δευτεροβάθμιο  συνδικαλιστικό μας όργανο. Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για ολόκληρη την κοινωνία, θα  αγωνιστούμε για    να οικοδομηθεί και στο συνδικαλιστικό κίνημα  μια πλατιά λαϊκή ενότητα, ένα παλλαϊκό πολιτικό ρεύμα ανατροπής, αποτέλεσμα της πολιτικοποίησης κάθε επιμέρους αγώνα και κινητοποίησης. Η βάση συγκρότησης αυτής της λαϊκής ενότητας είναι ξεκάθαρη: είναι  η ακύρωση των μνημονίων, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια, η ανεξαρτησία, η ισότητα και η αλληλεγγύη.
Η  επιτακτική ανάγκη αυτής της περιόδου είναι η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος ανατροπής μέσα από την αναβάθμιση και τη σύγκλιση των επιμέρους κοινωνικών μετώπων ( και πρώτα από όλα του εργατικού κινήματος ) και τον συντονισμό των διαμορφούμενων πολιτικών αντιστάσεων. Αυτή η πλατιά ενότητα των δυνάμεων που βρέθηκαν όλη αυτή την περίοδο σε μια προοδευτική αντιμνημονιακή κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να εκφραστεί εκτός από τους αγώνες και στην ηγεσία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε  τα σωμάτια της πόλης μας την ΠΕΜΠΤΗ 20/11 στις 7μμ στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΔΟΘ για να οργανώσουμε –συντονίσουμε τον αγώνα μας ενόψει της ΑΠΕΡΓΙΑΣ της 27 ΝΟΕΜΒΡΗ.


ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕ.Τ.Α Δημοσίου Θεσ/νίκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου