Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο Hellas Power – Energa δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο Hellas Power – Energa δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εμπλοκή του ονόματος του πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκου, στο σκάνδαλο Hellas Power – Energa κατήγγειλε την Τρίτη στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Θ. Πετράκος, ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) έχει καταγγείλει, μέσω επιστολής του, τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι είχε ασκήσει πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μάλιστα, πως δικηγορικό γραφείο συνεργαζόμενο με εκείνο του Τάκη Μπαλτάκου φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο επιχειρηματιών. Ο Θ. Πετράκος, είπε, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή, πως ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του και ζήτησε να μάθει από τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) εάν γνώριζε την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΡΑΕ, Ν. Βασιλάκος, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, υπεραμύνθηκε του έργο του, λέγοντας πως υπήρξε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση καθ' αυτή ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως «η Ρυθμιστική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου