Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο « Δευκαλίων » που φέρεται να επιχείρησε τη δωροδοκία του Π. Χαϊκάλη


Ποιος είναι ο « Δευκαλίων » που φέρεται να επιχείρησε τη δωροδοκία του Π. Χαϊκάλη


« Golden boy » των τραπεζών και πρόσωπο που συνδέεται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι σύμφωνα με τον κ. Πάνο Καμμένο ο « Δευκαλίων », ο άνθρωπος που φέρεται να επιχείρησε πρόσφατα να δωροδοκήσει τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλο Χαϊκάλη για να ψηφίσει υπέρ του προσώπου που πρότειναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον κ. Χαϊκάλη (μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης που αφορά στην πρόσφατη προσπάθεια δωροδοκίας του βουλευτή του κόμματος του, μέσω της πρωινής εκπομπής του Antenna και των δηλώσεων του κ. Λάκη Λαζόπουλου) το πρόσωπο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της δημοσιότητας (με τα συστημικά ΜΜΕ να μην δείχνουν το εύλογο ζήλο να αναδείξουν το θέμα) μέχρι και τις αρχές του 2013 δήλωνε «αντιμνημονιακός». Ο «μεσάζοντας»δήλωνε πρώην σύμβουλος και κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υπέγραφεάρθρα στο διαδίκτυο (πάτησε ΕΔΩ να δεις περισσότερα) με «σκληρή γλώσσα» κατά των μνημονίων τα οποία διακινούνταν ευρεώς στα social media.


Τον « Δευκαλίων » (φέρεται να έχει τα αρχικά Γ. Π. ) ο κ. Καμμένος, όπως ανέφερε, τον πρωτογνώρισε στο γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού, όταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν είχε ακόμη αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας! Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, οστενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά και νυν υπουργός Επικρατείας, του τον είχε υποδείξει ως έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά το τραπεζικό σύστημα καιπρώην στέλεχος της Deutche Bank (!), που θα μπορούσε να καταθέσει για την υπόθεση των CD΄S.


Μέχρι τις αρχές του 2013, ο « Δευκαλίων » διαδραμάτιζε ρόλο συμβούλου επί των οικονομικών κοντά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και με αρθρογραφία στο διαδίκτυο είχε το ρόλο του «αντιμνημονιακού». Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο « Δευκαλίων » του ανακοίνωσε ότι θα προσλαμβάνονταν από την τράπεζα Πειραιώς και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε πλέον να είναι αντιμνημονιακός (από την εν λόγω τράπεζα απολύθηκε, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο φέτος τον Ιούλιο).


Ο « Δευκαλίων » φέρεται να παρουσιάστηκε ξανά πριν από λίγες εβδομάδες στον κ. Χαϊκάλη, προτείνοντας του με διάφορους τρόπους να του δοθούν 3 εκατ. ευρώ, ούτως ώστε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ να ψηφίσει υπέρ του κ. ΣταύρουΔήμα. Ηδη, οπτικό – ακουστικό υλικό έχει δοθεί τόσο στην εισαγγελία όσο και στην κυβέρνηση και στους προέδρους των κομμάτων της Βουλής.


Τι θα κάνει η Βούλτεψη;


«Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να το δώσει στη δημοσιότητα, αφού υπάρχει νομολογία που εμάς μας εμποδίζει να το κάνουμε» ανέφερε ο κ. Καμμένος και κάλεσε την κυρία Σοφία Βούλτεψη, την κυβερνητική εκπρόσωπο, να το πράξει αφού οι ΑΝΕΛ δίνουν την συγκατάθεση τους το υλικό αυτό να βγει στη δημοσιότητα.

Λεφτά, διακανονισμό δανείου και συμβόλαιο για τηλεοπτικές διαφημίσεις. Συνολικά, ο κ. Χαϊκάλης θα λάμβανε περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου