Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Για όλα φταίει ο Συ.Ριζ.Α....

Για όλα φταίει ο Συ.Ριζ.Α....

Alexandros Raskolnick
Σαφείς υπαινιγμούς για πρόωρες εκλογές άφησε ο λιπαρός αρχολίπαρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Εθνικών μας Ολετήρων, επισημαίνοντας επίσης ότι oι εταίροι θέλουν την παράταση του Μνημονίου λόγω του Σύ.Ριζ.Α. –λες και είναι ο Σύ.Ριζ.Α. που τους κοροϊδεύει τους επικυρίαρχους δανειστές τόσον καιρό και για τόσα πράγματα, που συνοψίστηκαν τις προάλλες σ’ εκείνα τα περίφημα 19 σημεία.


«Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις» τόνισε με το χαρακτηριστικό του θράσος, ο εξουσιομανής παρασυνταγματολόγος. 

Πράγματι, είναι προκλητική αυτή η έλλειψη σεβασμού των γκεμπελίσκων που μας κυβερνούν, προς τη νοημοσύνη μας -κι είναι απύθμενη η αισχύνη τους, σε αυτήν την ανεκδοτολογικού τύπου παρωδία με τίτλο: «Για όλα φταίει ο Συ.Ριζ.Α.».

Και βέβαια, είναι αστεία η μπλόφα αυτού του πανικόβλητου καταχραστή της νοημοσύνης μας, ο οποίος υπονόησε (sic) το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, συμπληρώνοντας ότι «εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια», δεδομένου ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα δημοσκοπικά ευρήματα και τη κοινή γνώμη μας για τον κυβερνητικό εσμό.

«Ποιες εκλογές?» ήταν το σχόλιο του πολιτικού φασουλή που παριστάνει τον πρωθυπουργό μας, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στη Βουλή, κορυφώνοντας την πρωτοφανή θυμηδία. 

Ο,τι κι αν ισχυρίζεται, ο παρανοϊκός Φον Αντωνάκης ή ο συνένοχός του, αυτός ο ελεεινός κουρέας του P.S.I., εσένα πάντως στο λένε καθαρά oι δημο(σ)κόποι -λες και δεν το ήξερες κι από μόνος σου: ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση την εμπιστεύεσαι ούτε αυτήν τη άθλια κυβέρνηση την αντέχεις άλλο, έτσι που αναγκάζει την κοινωνία μας να πεθαίνει κάθε μέρα, με αυτόν τον αργό και βασανιστικό τρόπο.

Τα πράγματα είναι φως φανάρι και όλοι το ξέρουν και το ομολογούν, ότι το βάρος του ελληνικού χρέους είναι επαχθές κι ότι οι πλάτες μας είναι πολύ αδύναμες για ένα τέτοιο φορτίο. Όλοι, εκτός από τους φαιδρούς που μας κυβερνούν και τρέμουν. Τρέμουν πανικόβλητοι, οι άθλιοι, από το γεγονός ότι οι πάτρονές τους, έχουν ήδη δώσει τις κατάλληλες οδηγίες κι είναι πια έτοιμοι οι πολιτικοί τάφοι των ανεκδιήγητων που μας κυβερνούν∙ έχουν ήδη ανοιχτεί και χάσκουν φρέσκοι για να τους υποδεχτούν.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μας εξυπνότερος ή ειδικότερος από τους υπόλοιπους, για να αντιληφθεί ότι έχει φτάσει πια ο κόμπος στο χτένι κι ότι πορευόμαστε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια, με τα περισσότερα από τα διαπραγματευτικά μας όπλα αχρηστεμένα, έτσι που μας έδεσαν χειροπόδαρα με τις κατάπτυστες συνθήκες που συνομολογούν για εμάς, χωρίς εμάς, οι αναίσχυντοι, εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια. 

Ποιοι φέρουν τις ευθύνες, λοιπόν, είναι γνωστό –και πάντως ανάμεσά τους δεν είναι ο Συ.Ριζ.Α. Το μόνο που απομένει, είναι να καθαρογράψει η Ιστορία μας τα καθέκαστα, σε μια από τις μελανότερες σελίδες της. 

Αν αυτοί που έχουν πάρει σειρά και που ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες του τόπου μας, σεβαστούν τον λόγο τους και καταφέρουν να αποδείξουν ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι συνολικά λερό, συνολικά ανίκανο και συνολικά παρηκμασμένο, έχει καλώς.

Αν όμως δεν τα καταφέρουν, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. Τόσο το χειρότερο και για εμάς. Αλλά, κακά τα ψέματα: εδώ που φτάσαμε, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Οι ολέθριοι που ορίζουν τις τύχες μας, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, σπέρνουν μόνο πόνο. Πόνο ποτισμένο από τα δάκρυά μας και το αίμα μας, για να φυτρώνει περισσότερος πόνος. Πλούσια είναι κι η φετινή χρονιά. Πλουσιότερη αναμένεται να είναι η σοδειά του χρόνου, αν δεν τους σταματήσουμε. 

Ασφαλώς, πρέπει να διακοπεί αυτό το ταξίδι του χαμού από το πουθενά προς το τίποτα. Στο κάτω-κάτω της γραφής κι αν οι κυβερνήσεις χρεοκοπούν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους λαούς. Όσο κι αν ταλαιπωρηθούμε, εμείς οι Έλληνες, θα βρούμε ξανά τον δρόμο μας, έστω κι αν χρειαστεί να χαθεί μια γενιά στα σκλαβοπάζαρα της ξενιτιάς ή στα στρατόπεδα εξόντωσης που απεργάζονται για το μέλλον μας, οι χυδαίοι που σήμερα μας κυβερνούν. 

Το κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου