Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Ήταν εκεί)

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Ήταν εκεί)

πιτσιρίκος
Τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο τον εκτιμώ. Αν ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ -και αν ψήφιζα στην Καστοριά-, θα τον ψήφιζα. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά θα ήθελα να τον γνωρίσω. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος για να δείξει την αποφασιστικότητα του ιδίου και των συντρόφων του, είπε, σε μια αγόρευσή του στη Βουλή «Ραντεβού στα γουναράδικα», και έτρεξαν όλοι να ψάξουν στο Google τι σήμαινε αυτό, αλλά δεν έβγαλαν και άκρη αμέσως, γιατί ο Άρης Βελουχιώτης είχε πει «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα».


Για χατίρι του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, το χαλκείο του Μαξίμου έχει χτυπήσει υπερωρίες.

Για πάρτη του, η «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας είχε επιστρατεύσει ειδικούς των μοντάζ, ικανούς να παραποιούν την πραγματικότητα για χατίρι της «γαλάζιας» αλήθειας.

Ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος -και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Καστοριάς- , χωρίς υπερβολή, ήταν ο «καλύτερος πελάτης» της «μονταζιέρας» της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνω του δοκιμάστηκαν πρωτοποριακοί μέθοδοι μαύρης προπαγάνδας. Δηλώσεις του πέρασαν από «κοπτοραπτική», προκειμένου οι πραιτοριανοί του Σαμαρά να τον περάσουν ως «υποκινητή τρομοκρατικών ενεργειών».


Το επίμαχο βίντεο που κατασκευάστηκε στα υπόγεια του Μαξίμου ήταν τόσο καλό, που το έπαιξαν «αμάσητο» στο MEGA –η δεοντολογία, όταν είσαι σίγουρος για τις πηγές, πάει περίπατο– και στην κρατική τηλεόραση, η οποία μιμήθηκε το ένδοξο παρελθόν της ΥΕΝΕΔ.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι το βίντεο ήταν κατασκευασμένο, το ΕΣΡ ανέλαβε να αθωώσει τα κανάλια.

Γιατί όμως μπήκε στο στόχαστρο ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος;

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχε κάνει πολλά προσωπικά «λάθη» ως νέος βουλευτής.

Το πρώτο ήταν ότι βγήκε επώνυμα και κατήγγειλε ως αυθαίρετο το εμπορικό κέντρο του Λάτση, «The Mall», στο Μαρούσι.

Το δεύτερο, ότι στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των αγωνιστών κατοίκων στις Σκουριές που αντιστέκονται στα περιβαλλοντικά εγκλήματα των επιχειρήσεων του Μπόμπολα στα χρυσωρυχεία της περιοχής.

Το τρίτο, ότι με δηλώσεις του στη Βουλή ζήτησε τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

Το τέταρτο, ότι είναι από εκείνους τους αριστερούς βουλευτές που μένουν πιστοί στις αξίες τους και προασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων και των μεταναστών.

Πολλά λοιπόν τα «αμαρτήματα» του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Το σύστημα και τα εργαλεία του δεν τα συγχωρούν.

Γι’ αυτό ακριβώς, συνεχίζουν να τον πυροβολούν τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, αφού οι μονταζιέρες λειτουργούν και στην εκλογική του περιφέρεια, την Καστοριά.

Πάντως, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε, φαίνεται ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του συστήματος. Συνεχίζει το ίδιο βιολί.

Με κάθε ευκαιρία καταγγέλλει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και δεσμεύεται ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα χτυπήσει αλύπητα.

Προφανώς, είναι από τους λίγους που εμπλέκονται με την πολιτική και δεν θέλουν να μπουν στη Βουλή για να εξασφαλίσουν μισθουλάκο, λίγη δόξα και μια υπουργική καρέκλα.

(Τον 35χρονο Βαγγέλη Διαμαντόπουλο τον κατασυμπάθησα, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου -γνώρισα κι εγώ την «αγάπη» του Μεγάρου Μαξίμου-, και την χυδαιότητα με την οποία τον αντιμετώπισαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Του εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές. Αλλά και, κυρίως, στη ζωή. Και βέβαια, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είναι ο μόνος υποψήφιος βουλευτής για τον οποίο ανεβάζω ένα κείμενο στο μπλογκ. Γιατί; Γιατί ήταν εκεί. Όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τον όρκο τους, να είναι όλοι οι βουλευτές.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου