Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Κρήτης

Δελτίο Τύπου των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Κρήτης

Για τη σκοπιμότητα της συκοφαντικής επίθεσης κατά Κατρούγκαλου και την αλήθεια για την επαγγελματική συμπεριφορά του και τα "Συμφωνητικά Υπεράσπισης" των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που ανέλαβε.
 
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΗΣ                                        Ηράκλειο 26/3/2015
                                                                                                                                       ΠΡΟΣ   Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με θλίψη βιώνουμε τις τελευταίες μέρες μια ύστατη επιθετική προσπάθεια πρώην κυβερνητικών καταχραστών της  εξουσίας  εναντίον  υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα  και απολυμένων αφού βάζοντας στο στόχαστρο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο  Γιώργο  Kατρούγκαλο,   ουσιαστικά  αποσκοπούν  σε παρακώλυση των διαδικασιών Δικαίωσης. Με  επιθέσεις και συκοφαντίες  που αναδεικνύουν  την έλλειψη της δικής τους  «ηθικής» και  εκμεταλλευόμενοι δυστυχώς  τον ξεπεσμό της υποτιθέμενης αντικειμενικής δημοσιογραφίας  κατασκευάζουν ενόχους υποστηρίζοντας   έστω κι από θέση αντιπολίτευσης τις μνημονιακές  προσωπικές τους  δεσμεύσεις.  
Ως  εκπαιδευτικοί διορισμένοι αξιοκρατικά  στοχοποιηθήκαμε  και τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα αδίκως από μια κυβέρνηση που διαλύοντας τις ειδικότητες μας   στόχευε στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών σχολών και των ιδιωτικών συμφερόντων, στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου μη εξυπηρετώντας το εθνικό ,κοινωνικό και  οικονομικό συμφέρον της Χώρας και των πολιτών της.    Η προσφυγή μας στα δικαστήρια ήταν μονόδρομος  και συνέπεια των αποφάσεων  που βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης ψήφισαν. Είναι λοιπόν υποκριτικό να μιλάνε για πλουτισμό  δικηγόρων  αυτοί που μας οδήγησαν  εκεί.
 Ρωτάμε ευθέως όλους τους τωρινούς  κατακριτές:
·     Μήπως ενόχλησε η διεκδίκηση δικαιωμάτων μας και οι διαρκείς κινητοποιήσεις για τη δικαίωσή μας;
·        Μήπως ήθελαν ελεύθερο το βωμό της  σφαγής  μας;;; 
·        Μήπως  δεν ήθελαν να βρεθούν δικηγόροι υπεράσπισής μας;;;
Στην αναζήτηση υπεράσπισης απευθυνθήκαμε σε Εταιρεία Δικηγορικού Γραφείου και εμπιστευτήκαμε τον κύριο Κατρούγκαλο, τον  ΑΝΘΡΩΠΟ  πρωτίστως και μετά το  συνήγορο.  Την περίοδο εκείνη δεν ήταν Ευρωβουλευτής, ούτε Υπουργός , δεν είχε καν πολιτευτεί. Ήταν  όμως    ο  Άνθρωπος  που επέλεγε να υποστηρίζει αδικημένους . Μας  ενέπνευσε αλλά μας είπε και  την πλήρη Αλήθεια χωρίς να μας τάζει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» . Τον  εμπιστευτήκαμε  για την ειλικρίνεια του, την μετριοπαθή, έντιμη  και αξιοπρεπέστατη στάση του, τη συνέπεια του, την αντικειμενική ενημέρωσή του.  
Τον εμπιστευτήκαμε  κυρίως για το ήθος του,  την ευγένεια,  την   ευαισθησία του   αλλά και την παρότρυνσή του να μη σταματήσουμε λεπτό ν’ Αγωνιζόμαστε για ό,τι μας ανήκει.
Δε θα θέλαμε  υποσκιάζοντας  άλλες Αξίες  να μιλήσουμε για οικονομικά, όμως με την τροπή των πραγμάτων είναι αναγκαίο…   Ακόμη και οι  οικονομικές δυσκολίες κάποιων δε στάθηκαν εμπόδιο στην άψογη συνεργασία μας. Το γραφείο   έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά και αμέσως έστειλε σε όλους αποδείξεις.  Δεν υπογράψαμε ποσοστά αποζημίωσης 12% αλλά ένα χαμηλό  εφ άπαξ ποσό  200 ευρώ συν ΦΠΑ που συμπεριλάμβανε και τα παράβολα. Η επικοινωνία μας γινόταν  μόνο μέσω του γραφείου του και η συνεργασία μας τέλειωσε  ουσιαστικά  με το δικαστήριο  στο Συμβούλιο της Επικρατείας . Δεν μας παρέσυρε   με οικονομικά  κίνητρα σε δικαστικούς αγώνες που θεωρούσε περιττούς και πάντα πρότασσε τις ηθικές αξίες και δεσμεύσεις στη συνεργασία προς το δικό μας όφελος
Θεωρούμε  λοιπόν  και ΗΘΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ  να σταθεί  ΣΥΝΕΠΗΣ  σ’ αυτές τις Αξίες και  με τη νέα του ιδιότητα ως πρόσωπο μιας  κυβέρνησης που πολιτικά έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση των ΑΔΙΚΙΩΝ.  Αυτή η συνέπεια άλλωστε  ξεχωρίζει  όσους   είναι αποφασισμένοι έως τέλους να παλεύουν ενάντια σε συμφέροντα. Μη ξεχνάμε  ότι  δυστυχώς  είναι σύνηθες φαινόμενο  να πετροβολούν τα  δέντρα που κάνουν τους καρπούς.


Σημείωση: Το κείμενο  εκφράζει   την ομάδα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Κρήτης που βρίσκεται σε μια διαρκή  Αγωνιστική κινητοποίηση 21 μήνες  με Αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε την αποκατάσταση της Αδικίας και την επαναλειτουργία ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα ονόματα και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μας  μετά από επικοινωνία  στα παραπάνω τηλέφωνα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου