Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Unfuck Greece: Το μήνυμα των U2 υπέρ της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ]

Unfuck Greece: Το μήνυμα των U2 υπέρ της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ]

Το δικό τους πολιτικό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας περνούν στις συναυλίες τους οι U2 στην περιοδεία τους «Innocence + Experience», που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες σε ΗΠΑ και Καναδά.


Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του τραγουδιού τους «Bullet the Blue Sky», ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια του συγκροτήματος μέσα από το άλμπουμ «The Joshua Tree», από την τεράστια γιγαντοοθόνη που βρίσκεται στη σκηνή, περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Las Vegas, εικόνες από το χάος των χρηματιστηρίων και εικόνες από την πλατεία Συντάγματος με συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κατά της κρίσης και της λιτότητας.

Ταυτόχρονα εμφανίζεται το μήνυμα «Unfuck Greece» (σε ελεύθερη απόδοση «Σταματήστε να γα**τε την Ελλάδα»), το οποίο για πρώτη φορά ακούστηκε σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μάλιστα, ήδη στα social media, όπως στο Facebook άλλα και το Twitter το σλόγκαν των U2 έχει μετασχηματιστεί σε ομάδες και hashtags (#unfuckgreece)

Οι U2 δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζουν τα φιλικά τους συναισθήματα υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν το συγκρότημα είχε έρθει στην Ελλάδα για συναυλία, ο Μπόνο είχε αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου