Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

18ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης : "ο γιαλός είναι στραβός, εμείς σωστά αρμενίζουμε"

18ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

"O γιαλός είναι στραβός, εμείς σωστά αρμενίζουμε" 

Markos Chatzissavas
Ο ευλόγως αρρωστημένης σύλληψης και αφόρητα αριστερίστικης υλοποίησης, αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αποτελεί τον συνειδητό και εμβληματικό αυτοεγκλωβισμό ενός ολόκληρου χώρου της αριστεράς σε αντικοινωνικά χαρακώματα. Πρόκειται για το γνωστό ότι "ο γιαλός είναι στραβός, εμείς σωστά αρμενίζουμε" που τελικά καταλήγει σε "εκδικητικές" τάσεις απέναντι στον κόσμο που τους γύρισε την πλάτη στις εκλογές και τους έστειλε εκεί που τους άξιζε, στο πουθενά...!!! 
Τι λένε ;;; "δε μας θέλετε, δε μας ψηφίζετε;;; Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε..., ούτε στα αντιρατσιστικά δε θα σας αφήνουμε να τριγυρνάτε".
Μεταξύ μας δεν έχασε δα και η Βενετιά βελόνι. Πέρα από το ξεβόλεμα μερικών επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μπορούν πλέον να "συμβολίσουν" κλπ κλπ πουλώντας σουβλάκια και φαλάφελ ανάμεσα σε άναυδους μετανάστες, όλοι οι υπόλοιποι θα χάσουν απλά άλλο ένα πάρτυ του εγχώριου αντιρατσισμού. Ψηλά το κεφάλι ΣΥΡΙΖΑίοι..., πάτε σε άλλο πάρτυ και κλάστε τους αυτούς χαχαχαχααχ.
Τώρα όσο για την ουσία, η γελοιότητα του "εμπάργκο" ξεπερνάει κάθε αριστερή στεκιώτικη ονείρωξη. Οι εμπνευστές του στη Θεσσαλονίκη, το φόβητρο του ρατσισμού δηλαδή (μετά συγχωρήσεως κιόλας... και με την ελπίδα να μην συμμετείχαν στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης οι σφοι τους στην Αθήνα), αποφάσισαν να καλέσουν μεταξύ άλλων μερικές ΜΚΟ και να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στο κόμμα και τη νεολαία που γείωσε στην κοινωνία τα χίπικα μέχρι τότε μηνύματα περί συνόρων. Το κόμμα και τη νεολαία που στήριξε στο δρόμο και στην πράξη, "άλλες" πιο αποτελεσματικές μεθόδους από "άλλους" ενάντια στον φασισμό και τους εγκληματίες του. Το κόμμα που μέσα σε απίστευτα δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις και συμμαχώντας σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο με αντιμεταναστευτικές δυνάμεις..., κατάφερε να τελειώσει ουσιαστικά και με θετικό τρόπο το ζήτημα της νομιμοποίησης στην Ελλάδα, για όλες τις επίμαχες κατηγορίες μεταναστών και προσφύγων. Αλλά που να το ξέρουν αυτό οι "διοργανωτές" των αντιρατσιστικών γιορτών ;;; Δεν ήταν άλλωστε ποτέ στην ημερήσια διάταξη της ετήσιας οργανωτικής επιτροπής με τα διαφορετικά κατά τόπους εξωτικά ονόματα... (...κι ας αδικώ κάποιους... Δεν είναι ώρα τώρα για εξαιρέσεις !). Κι όταν μιλώ για "επίμαχες κατηγορίες" εννοώ κάθε, μα κάθε επιμέρους αίτημα του μεταναστευτικού κόσμου και του φιλομεταναστευτικού κινήματος στην Ελλάδα: Αυτούς που είχαν άδειες πριν το 2005 και τις έχασαν. Οι αδικημένοι του νόμου του 2005. Αυτούς, παιδιά και γονείς, που αφορούσε το κίνημα "από την κούνια". Αυτούς που αγωνίστηκαν στην επιτυχημένη απεργία πείνας του 2008 στην Κρήτη και τα αιτήματά τους για νομιμοποίηση. Τα αιτήματα των 300 ηρωικών μεταναστών εργατών σε Υπατία Αθήνας και Εργ. Κέντρο Θεσσαλονίκης και οι ουρές των αιτημάτων αυτών που αφορούσαν σε όλη την εργατιά (ακόμα και τη ντόπια). Το ζήτημα της ανοιχτής διαδικασίας νομιμοποίησης για όλους που πρακτικά επιτεύχθηκε μέσα από όλες αυτές τις επιμέρους νομοθετικές μέριμνες. Τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας που επιτέλους έγιναν πραγματικότητα. Η δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας. Η σιωπηρή για καιρό και ανοιχτή μετά διευκόλυνση των προσφυγικών ροών προς τα βόρεια. Η αξιοπρεπής παρά τις δυσκολίες προσπάθεια για ανθρώπινη διαβίωση όσων δεν τα καταφέρνουν και παραμένουν εδώ... Αυτή την τύχη είχαν οι αλλοδαποί τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας;;; Για ρωτήστε και τους ίδιους... (Τι;;; δεν ξέρετε τη γλώσσα;;;)
Αλλά τι νόημα έχουν όλα αυτά μπροστά σε ένα τέλεια αντιρατσιστικά ψημένο φαλάφελ ή μπροστά σε μια καλοστημένη συναυλία με βαριά ποτά και φτηνά τσιγάρα...
Συνεχίστε έτσι παιδιά...
Βγάλτε όλα τα γούστα σας... 
...και καλή διασκέδαση εύχομαι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου