Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Καταψήφισαν τη συμφωνία που ψήφισαν!

Καταψήφισαν τη συμφωνία που ψήφισαν!

Ένα μέρος των εφαρμοστικών νόμων που επικυρώνουν την ψηφισμένη, με ευρεία πλειοψηφία από την προηγούμενη Βουλή, συμφωνία της χώρας με τους θεσμούς, πέρασε χθες από τη Βουλή με πλειοψηφία 153 εδρών. Το όχι του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Ν. Νικολόπουλου και η απουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη κόντυναν τον πήχη. Νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του ο βουλευτής Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ασφαλώς τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, όταν μάλιστα η κυβερνητική πλειοψηφία έχει κάλυψη μόλις τριών βουλευτών. Όμως η κυβέρνηση αυτή, που ανέλαβε να σηκώσει το βάρος επιβίωσης της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει αναλαμβάνοντας τις εθνικές υποχρεώσεις της και το έργο ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό το έργο αναλαμβάνουν ήδη, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, οι πρωταγωνιστές της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγής.

Δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη η στάση της αντιπολίτευσης, και ειδικά των πρώην συνεταίρων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Χρέωναν στην κυβέρνηση χαρακτηρισμούς όπως "αναλγησία" και "αριστερός νεοφιλελευθερισμός" λες και έπεσαν χθες με αλεξίπτωτο στη χώρα. Αποκαλύπτουν έτσι την ανευθυνότητά τους. Πώς είναι δυνατόν δύο κόμματα που υπερψήφισαν τη συμφωνία με τους θεσμούς να αρνούνται συστηματικά να ψηφίσουν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που είναι απαραίτητοι για την υλοποίησή της;

Και όμως συνέβη. Και δεν συνέβη μόνον από αντιπολιτευτική συνήθεια. Είναι βέβαιο πως και τα δύο κόμματα δέχτηκαν σοβαρές πιέσεις από τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές τους για να γκαζώσουν την επιχείρηση "ρίξτε την κυβέρνηση τώρα" πριν αυτή ισχυροποιηθεί.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν αγωνίζονται για να ρίξουν τον Τσίπρα και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, διότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ουσιαστικά αγωνίζονται για να μπουν στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι για να προστατέψουν εγχώρια συμφέροντα που θίγονται από την επάνοδο της δημοκρατίας και στο επιχειρείν.

Η στάση τους αυτή είναι τυφλή, καθώς ο κόσμος που τους ακολουθεί, και ειδικά ο κόσμος της οικονομίας που συνεχίζει να στηρίζει τη Ν.Δ., έχει ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι παιχνίδι παίζεται και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί η ηγεσία του κόμματος. Ήδη οι συγγενείς ομάδες κομμάτων στην Ευρώπη είναι εξοργισμένες. Η κυβέρνηση Τσίπρα με εντολή του λαού ήρθε και με εντολή το λαού θα κυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου