Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο φράχτης του αίσχους

 Ο φράχτης του αίσχους

του Νίκου Μωραΐτη
Αντιπολίτευση σήμερα δεν είναι οι νεοφιλελεύθεροι που κρώζουν στο διαδίκτυο για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τον πλήρωναν αδιαμαρτύρητα τόσα χρόνια. Αντιπολίτευση δεν είναι οι νουδουπασόκ μνημονιακές μαριονέτες που δεν ψηφίζουν σήμερα αυτά που ψήφισαν τον Αύγουστο. Αντιπολίτευση δεν ειναι ο Τύπος που θυμήθηκε τώρα τη φτώχεια κα την ανεργία που ο ίδιος εξέθρεψε με τη στάση του έξι χρόνια τώρα.

Ο κόσμος γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χώρα – αποικία και ότι αυτό δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη (ιδίως αν έχεις επιλέξει να ανήκεις στη σημερινή νεοφεουδαρχική Ευρώπη). Αυτοί λοιπόν που την κατέστησαν αποικία δεν έχουν καμία φερεγγυότητα, όσο δυνατά και αν φωνάξουν.

Αν όμως απέναντι στη «λιτότητα ΣΥΡΙΖΑ» υπάρχει μία ανοχή για τους λόγους που ανέφερα, δεν υπάρχει καμία ανοχή προς τις κυβερνητικές επιλογές σε κοινωνικά ζητήματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος, αλλά καθορίζουν βαθιά την αριστερή ή δεξιά πολιτική μίας κυβέρνησης.

Στο πιο επίκαιρο από αυτά τα ζητήματα αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες ο φράχτης του Έβρου, ύστερα από τόσα νεκρά κορμιά στα νερά του Αιγαίου.

Η ίδια η ζωή δημιουργεί τις ανάγκες.

Και είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει ο Έβρος. Και ένα παιδί αν σωθεί, ειναι κέρδος για τον Άνθρωπο.

Το γεγονός ότι ένας ξενοφοβικός, με αύθονα ακροδεξιά αισθήματα πρωθυπουργός έχτισε το φράχτη, δεν απαλλάσσει τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρύβεται πίσω από το Σαμαρά, γιατι Σαμαράς δεν υπάρχει. Οι πολίτες έριξαν το πολιτικό του σκιάχτρο και το έριξαν για πάντα.

Η δήλωση του υπουργού ότι ο φράχτης δεν γκρεμίζεται «για τεχνικούς λόγους» είναι θλιβερή, και της αξίζει όση χλεύη θα της άξιζε και αν είχε ειπωθεί από τον Άδωνη ή τη Βούλτεψη.

Τι σημαίνει «για τεχνικούς λόγους»; Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μερικά ανοίγματα σε ένα φράχτη; Μηδενικό το κόστος. Ειναι αποκλειστικά ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Για να το πει κανείς απλά και καθαρά, η ανέγερση του φράχτη ήταν έργο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η διατήρησή του είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε νέο παιδί που θα βγει από το Αιγαίο όχι ύστερα από βουτιά διακοπών αλλά από τη θανάσιμη βουτιά της απόγνωσης, είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου