Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

To Liberal.gr και οι «έκπληκτοι» σανοφάγοι αναγνώστες

To Liberal.gr και οι «έκπληκτοι» σανοφάγοι αναγνώστες
Martin Eden
Μήνες τώρα, η τακτική της στρέβλωσης μίας πληροφορίας ή ακόμα και η δημιουργία μίας τελείως πλαστής είδησης με μόνο σκοπό την δημιουργία πολιτικής φθοράς στην κυβέρνηση, είναι ένα φαινόμενο, εν πολλοίς συνηθισμένο, έναντι του οποίου η πλειοψηφία του κόσμου έχει ήδη καλλιεργήσει αρκετά αντισώματα.
Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται από συγκεκριμένα κέντρα κατά τρόπο συντεταγμένο και σε αυτήν συμμετέχουν κάθε είδους τυχάρπαστα τρολς του διαδικτύου και διαφόρων Μέσων ενημέρωσης, παριστάνοντας, μάλιστα, τους δημοσιογράφους. Αυτό που δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα, όμως, είναι να μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία και «φτασμένοι» δημοσιογράφοι, που ομολογουμένως έχουν διαγράψει μία κάποια πορεία στον χώρο.

Και όμως, η ελληνική κοινή γνώμη το έζησε και αυτό. Είδε μία δημοσιογράφο με πολλά χρόνια πορείας στον χώρο πίσω της, να λαμβάνει και αυτή μέρος σε αυτή την εκστρατεία σαν ένα απλό τρολ, υπογράφοντας ένα ανυπόστατο άρθρο που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο, ως σανό για φιλελεύθερους. Ο λόγος για την κα Κύρα Αδάμ και ένα άρθρο της στο liberal.gr με τίτλο «σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδας-Ιράν» στο οποίο δεν προλαβαίνει κανείς να απαριθμεί τα ψέμματα και τις ανακρίβειες.

Το πρώτο ψέμμα της κας Αδάμ στο εν λόγω άρθρο, είναι ο ισχυρισμός ότι ο έλληνας υπουργός εξωτερικών, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ αναρωτήθηκε αν μπορεί να μεταβεί απευθείας από εκεί στο Ιράν, επισπεύδοντας κατά μία μέρα το προγραμματισμένο ταξίδι του, δείχνοντας να αγνοεό ότι υπάρχει απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στην προσπάθειά της να αποδομήσει τον κ. Κοτζιά, η κ. Αδάμ απέδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική όπου, απ’ ότι φαίνεται, κατά την ίδια, ούτε η εθιμοτυπία ούτε και ο προγραμματισμός είναι σημαντικές παράμετροι. Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς μετέβη εκεί συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό με το προεδρικό αεροσκάφος, πράγμα που σήμαινε ότι δεν θα γινόταν να μην επιστρέψει στην Αθήνα με αυτό, φαίνεται πως για την κα Αδάμ η επίσημη επίσκεψη ενός υπουργού εξωτερικών σε ξένη χώρα είναι ο,τι και η δική της επίσκεψη σε μία φίλη της στα Πατήσια. Μία μέρα μπροστά, μία μέρα πίσω, δεν έχει σημασία. Το γεγονός βέβαια, διαψεύστηκε και επίσημα, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από ανθρώπους που βρίσκονταν στην αποστολή, όπως η δημοσιογράφος των «Νέων», κα Αριστοτελία Πελώνη. Όμως, πέραν αυτού ο υπουργός εξωτερικών είχε και προγραμματισμένη, εδώ και μήνες, ορκωμοσία διορισμού διακεκριμένων αθλητών την Παρασκευή 27/11 στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. Λεπτομέρειες...

Ούτε το δεύτερο ψέμα της κας Αδάμ στερείται γελοιότητας, αλλά είναι μακράν βαρύτερο γιατί υπεισέρχεται στον πιο στενό πυρήνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Γράφει λοιπόν, η κα Αδάμ, ότι το κλίμα μεταξύ Ιραν-Ελλάδας είναι βαρύ καθώς η χώρα μας υπερψήφισε αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για την αναγνώριση ως τρομοκρατικών οργανώσεων, διαφόρων ομάδων που δρουν στην Συρία και υποστηρίζουν το καθεστώς Άσσαντ, μεταξύ των οποίων και οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιραν. Η πολύπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη κα Αδάμ πιάστηκε όμως ξανά αδιάβαστη καθώς στο συγκεκριμένο ψήφισμα, η Ελλάδα τήρησε στάση αποχής. Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, οι οδηγίες που δόθηκαν, ήταν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απέχει γιατί δεν θέλει να τορπιλήσει τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Συρίας, στις οποίες συμμετέχει ενεργά και το Ιράν, μία χώρα με την οποία μοιραζόμαστε άλλωστε, πάνω από 1.000 χρονια κοινής ιστορίας και δεσμών. Η κα Αδάμ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ουδέποτε θεωρήθηκαν από την Ελλάδα τρομοκρατική οργάνωση. Δεν χρειάζεται, να είναι κανείς διεθνολόγος για να το γνωρίζει, γεγονός που εγείρει σοβαρές υποψίες για την στόχευση αυτού του άρθρου. Το έτερο δε, ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, η Ελλάδα το υπερψήφισε, αίροντας όμως την συγκηδεμόνευσή του και τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με το σύνολό του. Όπως γράφει και σε άρθρο του στο Βήμα ο δημοσιογράφος κ. Άγγελος Αθανασόπουλος, η χώρα μας δέχθηκε τις ευχαριστίες της αντιπροσωπίας του Ιράν, για την στάση που κρατήσαμε και στα 2 ψηφίσματα. Συνεπώς, ουδέν πρόβλημα στις μεταξύ των δύο χωρών σχέσεις, πάρα την απεγνωσμένη προσπάθεια της Κ. Αδάμ να μας πείσει για το αντίθετο.

Γιατί όμως, μία έμπειρη δημοσιογράφος υπογράφει τέτοιους λίβελλους παραπλανώντας συνειδητά τους αναγνώστες της; Αν και η στενή της συνεργασία με τον υπεύθυνο προπαγάνδας της κυβέρνησης Σαμαρά, τον κ. Μουρούτη, σίγουρα θα της άφησε κάποια ελαττώματα, είναι δυνατόν να αγνοεί με τέτοιο τρόπο την ανάγκη διασταύρωσης μίας πληροφορίας πριν αυτή δημοσιοποιηθεί; Εκτός και αν όλα αυτά τα ψεύδη δημοσιοποιήθηκαν συνειδητά. Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που μένει, είναι η θλίψη για το πώς μία υποτίθεται «έγκριτη» δημοσιογράφος ξεπέφτει έτσι, παράγοντας πια «ειδήσεις» όπως κάνουν τα έμμισθα δημοσιογραφικά τρολ της Συγγρού.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε και στους μηχανισμούς αναπαραγωγής συκοφαντιών του διαδικτύου οι οποίοι κάθε φορά σπεύδουν να τις αναδημοσιεύσουν στα social media, δίχως να προβληματιστούν για τα όποια κενά υπάρχουν στην είδηση, αρκεί αυτή να σπιλώνει την φήμη κάποιου μέλους της κυβέρνησης. Δημοσιογράφοι που βρίσκονται σε pay roll και δημοσιολογούντες στα social media με γνωστές σχέσεις με την Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι έσπευσαν να αναπαράγουν το εν λόγω λιβελλογράφημα για να αποδείξουν την δήθεν ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, είναι στοχοπροσηλωμένοι στην πτώση της κυβέρνησης με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, ακόμα και αν αυτό είναι η συκοφάντηση και η αναπαραγωγή ψεμάτων όπως αυτών της κας Αδάμ. Έχουν γνώση οι φύλακες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου