Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης

Εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης

Του Niko Ago
Αρχές Μαρτίου του 2014, είχα γράψει ένα άρθρο, σε site που συνεργαζόμουν τότε, με τον τίτλο «Εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης». Το άρθρο υπερασπιζόταν τον Γιώργο Κουμουτσάκο, σημερινό εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

Τι είχε συμβεί; Λίγες μέρες νωρίτερα, με αφορμή την υποψηφιότητα του Γ. Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής, ο «άγιος» αυτός άνθρωπος, Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, είχε γράψει σε μια επιστολή:

«Η επιλογή του κ. Γ. Κουμουτσάκου, σαν υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, από το κόμμα της ΝΔ, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τον ευσεβή Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, διότι για εκείνον, έχουν ήδη ακουσθεί τα τρία ρήματα του Θείου λόγου, «εμετρήθης, εζυγίσθης απερρίφθης. Κατόπιν της τραγικής ψήφου του στο Ευρωκοινοβούλιο, για τη θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας με το αποτρόπαιο ψήφισμα υπό τον τίτλο: «Χάρτης πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου».

Και για να ήταν σίγουρος ότι, αυτός ο άνθρωπος, που «έχει πλέον, με τη μεταφυσική των πράξεων ως προσωπική του περιουσία, αδιαπτώτως τη συμπόρευσή του με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και τον ευτελισμό και τη γελοιοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου και της θεοσδότου ανθρωπίνης σεξουαλικότητος» δεν θα εκλεγόταν, έκλεινε την επιστολή του, ως εξής: «Ερωτώνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Έλληνες του λεκανοπεδίου, τέτοιον Περιφερειάρχη επιθυμούν; Έχοντας εμπιστοσύνη στους ευσεβείς Ορθόδοξους Έλληνες, η απάντησις θα δοθεί στις κάλπες προσεχώς…».

Δεν ξέρω αν ο λαός της Αττικής άκουσε την «ειλικρινής και θεόσταλτη» αγωνία του μουλά, συγγνώμη, του «αγίου» Πειραιώς, αλλά ο Κουμουτσάκος, δεν εξελέγη. Δεν έπαψε, όμως, να είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός, τον οποίο και σεβόμουν.

Κύλισε ο χρόνος και ο πρώην ευρωβουλευτής και διπλωμάτης, επέστρεψε στην πατρίδα για να υπηρετεί το κόμμα, αλλά και τη χώρα, μια και αυτός είναι ο σκοπός κάθε βουλευτού- όπως οι ίδιοι λένε και δεν έχουμε λόγω να τους αμφισβητούμε.

Τον περασμένο φθινόπωρο, ο κύριος Κουμουτσάκος, ως βουλευτής της ΝΔ, έπεσε θύμα βίας από νεοναζί. Είχε πάει, μαζί με άλλους, γνωστούς για τα… ευρωπαϊκά τους ένστικτα και κουλτούρα βουλευτές, όπως οι κκ Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και πολλούς ναζί, να συμπαρασταθεί αυθόρμητα, φαντάζομαι, σε μια πορεία Ποντιακών συλλόγων, ενάντια στην γνωστή τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, υπουργού Παιδείας, για τα περί Γενοκτονίας ή εθνοκάθαρσης που υπέστησαν οι Πόντιοι.

Ο κύριος Κουμουτσάκος όμως, σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές, έπεσε θύμα βίας. Ναζί που (και αυτοί), έτρεξαν να καπηλευτούν την πορεία, του επιτέθηκαν και τον έδειραν. Τότε, οι πάντες καταδίκασαν αυτή την επίθεση, ως όφειλαν.

Ο κύριος Κουμουτσάκος, ο ίδιος θύμα βίας, από τον ρόλο του εκπροσώπου της ΝΔ πλέον, με αφορμή επίθεση στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, δήλωσε:

«Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές «ευαισθησίες» και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Με απλούστερα λόγια, «καλά να πάθει». Δεν το είπε, φυσικά, αλλά το συμπέρασμα είναι σαφές. Όπως ακόμα πιο σαφές είναι ότι ο κύριος Κουμουτσάκος, ουσιαστικά δικαιολογεί και το δικό του ξυλοδαρμό από τους χρυσαυγήτες- κι αυτοί, με παρόμοια δικαιολογία τον έδειραν- αλλά και τους ξυλοδαρμούς άλλων πολιτικών. Μεταξύ άλλων, και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη. Αλλά το χειρότερο απ'όλα, με τη δήλωση αυτή, δικαιώνει τον Σεραφείμ Πειραιώς, για τις λέξεις, και μόνο για αυτές, «εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης».

Λίγος. Ελάχιστος. Σχεδόν ανύπαρκτος πολιτικά. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου