Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πλήρωσε 3,3 εκατ. ευρώ ο Παπασταύρου για να γλιτώσει τη δίωξη

Στο Ταμείο
Πλήρωσε 3,3 εκατ. ευρώ ο Παπασταύρου για να γλιτώσει τη δίωξη

Ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατέβαλε τελικά το πρόστιμο που του είχε καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
Ο Σταύρος Παπασταύρου έχει υποστηρίξει πως η στοχοποίησή του είναι άδικη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, καλύπτοντας τον σύμβουλό του που εμπλεκόταν με τους λογαριασμούς της λίστα Λαγκάρντ, είχε δηλώσει «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου».

Ο Σταύρος Παπασταύρου πλήρωσε το πρόστιμο προκειμένου να μην του ασκηθεί δίωξη για κακούργημα σχετικά με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δικηγόρου του, προχώρησε σήμερα στην καταβολή του προστίμου το οποίου του καταλογίστηκε μετά τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Η καταβολή του ποσού, όπως ισχυρίζεται ο Σταύρους Παπασταύρου, έγινε μέσω δανεισμού από τον «φίλο» του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος, σύμφωνα με τον Παπασταύρου, «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC».

Ο Σταύρος Παπασταύρου επιμένει να μην αποδέχεται τον καταλογισμό και σύμφωνα με την δήλωση του προτίθεται να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια από τα οποία ευελπιστεί να δικαιωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου