Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Των μπουραντάδων τ’ άτιμα μπλα-μπλα

Των μπουραντάδων τ’ άτιμα μπλα-μπλα

Του Θανάση Καρτερού
Ξέρετε γιατί ξεσάλωσε η κατσαρόλα και μαζί της όλος ο καλός ο κόσμος που ακούει Τσίπρα και βγάζει σπυράκια; Γιατί πιστεύει ότι είναι σε θέση εδώ και τώρα να απαλλαγεί απ' αυτή την κυβέρνηση.
Ξεθάρρεψε ότι μπορεί να κάνει την Ελλάδα Ουκρανία το μπουλούκι της μαγκούρας που μαυρίζει από ακροδεξιούς, φασίστες, φουσκωτούς της διαπλοκής, κουμπάρους, ταγματασφαλίτες μεταμφιεσμένους σε δεσποτάδες. Και ούλτρα δικούς μας, που είδαν στα γεγονότα της Παρασκευής -Παρασκευή βράδυ γράφονται αυτές οι γραμμές- βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης και αστυνομική δικτατορία στην Αθήνα. Κρίμα στο αριστερό τους μπόι.

Αυτοί από τη μια. Η δύναμη κρούσης, να πούμε, καβάλα στο κύμα όσων διαμαρτύρονται, δικαίως ή αδίκως, γιατί τους θίγει το ασφαλιστικό, ή το φορολογικό, όπως τα σκέφτεται και τα προτείνει η κυβέρνηση. Κι αντί πριν αγριέψουν να προτείνουν τα δικά τους και να συζητήσουν με τους εκλεγμένους εν πάση περιπτώσει από τον ελληνικό λαό, μπας και βρεθεί άκρη, επιλέγουν τη γραβάτα που τραγουδάει και το τρακτέρ που χορεύει. Και όχι μόνο χορεύει, αλλά κόβει και την Ελλάδα σε τετράγωνα με τα μπλόκα, χωρίς να παίρνει υπόψη ποιοι παίζουν το παιγνίδι τους σ' αυτή τη σκακιέρα.

Το επιτελείο όμως δεν βρίσκεται επί του πεζοδρομίου. Βρίσκεται αλλού. Και μη φανταστείτε τίποτε συνωμότες που δίνουν τη γραμμή τους από υπόγεια. Μπα. Ανοιχτά οι άνθρωποι το σπρώχνουν το πραξικόπημά τους. Από ρετιρέ και δημοσίως ασελγούν πάνω στο σώμα της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα και όφειλαν να ασκούν προς όφελος του λαού. Μετατρέποντας αυτή την εξουσία -της πληροφόρησης- σε απεχθή προπαγάνδα κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Με τρόπο τόσο ανατριχιαστικά μονοφωνικό, ώστε τη Βόρεια Κορέα που επικαλούνται να τη βλέπουμε στα τηλεοπτικά τους παράθυρα. Στο οργανωμένο τηλεοπτικό λιντσάρισμα της κυβέρνησης και της αλήθειας.

Λοιπόν, τους έχουμε νέα. Πρώτον, δεν μας τρομάζουν των μπουραντάδων τ' άτιμα μπλα-μπλα. (Και το μας θέλει να πει ότι σε τέτοιες στιγμές οι γραμμές πυκνώνουν, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Άρα, αν περιμένουν ότι η κυβέρνηση θα το βάλει στα πόδια, ματαιότης ματαιοτήτων. Και, δεύτερον, είναι μακριά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να παίζουν τη φλογέρα τους και να πέφτουν τα ποντικάκια στο ποτάμι. Τα ποντικάκια ξύπνησαν. Και ακόμα κι όταν σωπαίνουν, ξέρουν πού πατούν και πού πηγαίνουν. Και ποιον πρέπει να ρίξουν στο ποτάμι. Συνεπώς θέλετε να συνταξιοδοτήσετε τον Τσίπρα, αγαπητοί βαρόνοι και συνεργάτες; Μάθετε πρώτα κολύμπι, γιατί τα σωσίβια είναι τρύπια.

Κατά τα άλλα υπομονή και ψυχραιμία. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Της κάλπης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου