Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ;

του Νίκου Μωραΐτη
Μήπως τελικά το «παράλογο» να χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις απεργίες και να συμμετέχει σε αυτές είναι το πιο λογικό;
Κάθε φορά που έχουμε μία πανελλαδική απεργία, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση στήριξής της και πρόσκλησης για συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή. Και κάθε φορά έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις. Οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι -μαζί και οι απολιτίκ- των social media καγχάζουν, ειρωνεύονται και βγάζουν ανέκδοτα.

Ως και (πετυχημένη) γελοιογραφία βγήκε, με Συριζαίους να διαδηλώνουν και το πανό τους να γράφει: «Καταστρέφουμε τη χώρα, να φύγουμε τώρα».
Αλήθεια, όμως, είναι τόσο σουρεαλιστικό μία αριστερή κυβέρνηση να καλεί σε συμμετοχή σε απεργία εναντίον των μέτρων που αναγκάζεται να πάρει; Η λέξη – κλειδί είναι αυτό το «αναγκάζεται».
Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα που παίρνει; Είναι κομμάτι της πολιτικής του ή αποτελεί όρους του οδυνηρού συμβιβασμού στον οποίο προχώρησε όταν έσπασε τα μούτρα του στο τείχος της γερμανικής Ευρώπης;
Ας μην ξεχνάμε τόσο πολύ και τόσο νωρίς. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «όχι» -πριν δει τον τοίχο στα μούτρα του-, όλα αυτά τα πασοκοκρατούμενα και νουδουκρατούμενα συνδικάτα φώναζαν «ναι στο δημοψήφισμα» και ζητούσαν μία οποιαδήποτε συμφωνία για να μη μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη. Δηλαδή, έλεγαν «ναι» στα μέτρα για τα οποία τώρα διαδηλώνουν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, βρίσκεται στην αδιανόητη θέση να καλείται να νομοθετήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ήθελε.
Εσείς τι λέτε, λοιπόν;
Ένα αριστερό κόμμα δεν θα το συνέφερε να μαζευτούν 2 εκατομμύρια κόσμου στο Σύνταγμα εναντίον του Ασφαλιστικού, ώστε την επόμενη μέρα να πάει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες και να πει «βλέπετε τι γίνεται, αυτά τα μέτρα δεν μπορώ να τα περάσω»;
Ας είμαστε ειλικρινείς. Την αντίδραση του λαού τη φοβάται όποιος επιθυμεί να περάσει τέτοια μέτρα, όχι όποιος αναγκάζεται. Ο πρώτος που θα είχε συμφέρον από μία «επανάσταση» εναντίον του ασφαλιστικού, θα ήταν η σημερινή κυβέρνηση.
Γι' αυτό, την επόμενη φορά που κάποιος θα πάει να κάνει χιουμοράκι στο facebook για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία, ας βάλει πρώτα το μυαλό του να σκεφτεί τα δεδομένα. Είπαμε, άλλο νεοφιλελεύθερος, άλλο ηλίθιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου