Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ αγροτών: Αλληλοκατηγορίες για «πρόθυμους» και «κομματικές γραμμές»(VIDEO)

Ρήξη
Αλληλοκατηγορίες για «πρόθυμους» και «κομματικές γραμμές»

Ρήξη μεταξύ των αγροτών έχει προκληθεί μετά τηνκατάθεση αιτημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου για έναρξη διαλόγου από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Αγροτών και Κτηνοτρόφων (περίπου 50 μπλόκα). Το μπλόκο της Νίκαιας (Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων), υπό τη σημαία του ΚΚΕ, απορρίπτει κάθε διάλογο με την κυβέρνηση και κάνει λόγο για «πρόθυμους συνομιλητές» που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοαγροτών, ενώ από το Πανελλήνιο Συντονιστικό κατηγορούν τη Νίκαια για κομματικές γραμμές και πολιτικά παιχνίδια.

Ενδεικτικές του κλίματος ήταν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές.

Στο Mega υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων, Γιάννη Παναγή και του επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας Βαγγέλη Μπούτα. «Τα είχαν κανονίσει. Άλλωστε μαθημένοι είναι αυτοί σε τέτοιες κινήσεις», είπε ο Βαγγέλης Μπούτας που κατηγόρησε τον Γιάννη Παναγή πως «είναι στη ζάχαρη». «Με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «τα ίδια έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Φυσικά και δεν είμαι στη ζάχαρη, φυσικά πιάστηκε για άλλη μια φορά αδιάβαστος ο κ. Μπούτας», απάντησε ο Γιάννης Παναγής τονίζοντας πως ο Βαγγέλης Μπούτας «δεν είναι παρά ένας λαγός». «Εσύ είσαι λαγός και μάλιστα με 8 πόδια!», του απάντησε ο Βαγγέλης Μπούτας για να συνεχίσει ο κ. Παναγής: «Μιλάει ποιος για κομματικούς στρατούς, αυτός που στην ουσία, εντεταλμένα, υπηρετεί ένα κόμμα και αυτό που κάνει συνεχώς είναι, και σαν πρώην βουλευτής, και σαν υποψήφιος, να σπιλώνει συνειδήσεις αγροτικών φρονημάτων. Τον καταγγέλλω λοιπόν για ακόμα μια φορά ως προβοκάτορα για οτιδήποτε λέει».


Στην ΕΡΤ ο Ρίζος Μαρούδας από το μπλόκο της Νίκαιας έκανε λόγο για διασπαστικούς μειοψηφικούς μηχανισμούς, υποστηρίζοντας πως το μπλόκο της Νίκαιας αντιπροσωπεύει τους μικρομεσαίους αγρότες, το 80% των αγροτών. «Με το μητρώο αγροτών θέλουν να βγάλουν απ’ έξω χιλιάδες μικρομεσαίους και μικρούς αγρότες», είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης». Αναφερόμενος στο Πανελλήνιο Συντονιστικό είπε πως «πάει να τα πουλήσει όλα και λέει ψέματα».


«Εμείς αντιπροσωπεύουμε 50 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, με υπογραφές», απάντησε ο Δημήτρης Δημογιάννης από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Αγροτών. «Μας κατηγορούν πως πήγαμε με αιτήματα διαφορετικά από αυτά που είχαμε συναποφασίσει. Δεν είχαμε συναποφασίσει τίποτα με κανέναν. Τους είχαμε καλέσει στη Θεσσαλονίκη και δεν ήρθαν. Στις συγκεντρώσεις τους (μπλόκο Νίκαιας) δεν θέλουν να έχει άλλος λόγο. Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται. Το μπλόκο της Νίκαιας δεν επέτρεψε σε κανέναν να παρέμβει σε αυτά που ζητάει και να αλλάξει, έστω και ένα “και”. Τα αιτήματα δεν συνδιαμορφώθηκαν ποτέ. Δεν κάναμε ποτέ συζήτηση με τη Νίκαια. Πάγιο αίτημα όλων των αγροτών είναι η κατοχύρωση του “κατ' επάγγελμα αγρότη”. Δεν ισχύουν αυτά που λέει ο Μαρούδας. Παίρνουν τις επιδοτήσεις γιατροί, δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι και οι αγρότες έχουν καταντήσει σύγχρονοι κολλήγοι».

«Σε όλες τις συσκέψεις το μπλόκο της Νίκαιας ήταν καλεσμένο σε μια επίδειξη ρεβανσιμού και κομματικών γραμμών του μπλόκου (σημ: ΚΚΕ)…», είπε ο Δημήτρης Δημογιάννης για να τον διακόψει ο Ρίζος Μαρούδας: «δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές. Εσύ δεν κατέβηκες καν στο Σύνταγμα». «Έχω την αξιοπρέπεια να μην συμμετέχω σε κομματικές συγκεντρώσεις», του απάντησε, υπονοώντας πως το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έγινε υπό τη σημαία του ΚΚΕ.

Δείτε και τη συζήτηση στο star:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου