Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η «επίθεση ηλιθίων» ο Βουλγαράκης, ο Κικίλιας ο Χατζηδάκης

Η «επίθεση ηλιθίων» ο Βουλγαράκης, ο Κικίλιας ο Χατζηδάκης
Του Niko Ago
Ο Umberto Eco, είχε χαρακτηρίσει τα social media, ως «επίθεση ηλιθίων». Ο Eco πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, 19 Φεβρουαρίου 2016. Αν υπήρχε ένας τρόπος, να διαβάσει σήμερα τρία συγκεκριμένα tweet, τριών Ελλήνων πολιτικών, βουλευτών (πρώην και νυν) της ΝΔ, θα ένιωθε τεράστια ανακούφιση για την πλήρη επιβεβαίωσή του.
Φυσικά, ο Eco είχε πειστεί προ πολλού, για αυτό και το έγραψε, αλλά θα 'έβλεπε στην πράξη πως τα λόγια του, δεν αφορούσαν μόνο ανώνυμους χρήστες αλλά ολόκληρους πρώην υπουργούς και βουλευτές.

Δικαιώνοντας, λοιπόν, στο ακέραιο τον σπουδαίο Ιταλό συγγραφέα και φιλόσοφο, οι κύριοι Γιώργος Βουλγαράκης, Βασίλης Κικίλιας και Κωστής Χατζηδάκης, έγραψαν τα παρακάτω tweet.
  • Γιώργος Βουλγαράκης (αυτούσιο tweet): «Στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα πάντα για να μαζέψουν εδώ τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα, αλλά αυτό που κάνουν στη Αυστρία είναι εξοργιστικό».
  • Βασίλης Κικίλιας (με δικά του λόγια): «Εμείς εφαρμόσαμε πολιτική με μετρήσιμα αποτελέσματα. Με σοβαρότητα στη φύλαξη των συνόρων μας & ανθρωπιά σε πρόσφυγες/μετανάστες».
  • Κωστής Χατζηδάκης (δικό του γραπτό): Για να συγκρίνετε την πολιτική  & στο προσφυγικό βάλτε δίπλα τις εικόνες  & Ο καθένας καταλαβαίνει».
Τα διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις. Σε πιο από τα τρία να σταθείς; Στο tweet του Βουλγαράκη; «Η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Παιδιά, βρέφη, γυναίκες, άνδρες, οικογένειες που αφήνουν όπως όπως το σπίτι τους, με τα παιδιά οι γονείς αγκαλιά και τρέχουν να σωθούν. «Η σάρα και η μάρα». Αν η ντροπή είχε σάρκα και οστά, θα κοκκίνιζε η ίδια από τα λόγια αυτά.
Πολιτική με «ανθρωπιά στους πρόσφυγες» εφάρμοσε η ΝΔ, λέει ο Κικίλιας. Ξέχασε τους νεκρούς πρόσφυγες της Αμυγδαλέζας και της Κορίνθου. Ξέχασε τις άθλιες συνθήκες που τους κρατούσαν φυλακισμένους, μέχρι και δυο χρόνια, χωρίς να κατηγορούνται για κάτι. Με Depon, για όλες τις αρρώστιες. Ξέχασε ακόμα και τη Παγανή, όπου σε χώρο για 200 άτομα, στοίβαζαν 880.
Ο Χατζηδάκης, όμως, μιλάει με …τρανταχτά στοιχεία. Αφού ο Δένδιας είναι όμορφος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου (κατ' αυτόν) δεν είναι, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ΝΔ… είχε καλύτερη πολιτική στο προσφυγικό.
Διαβάζοντας αυτά, ένα είναι σίγουρο: Το να ξεχωρίσεις σήμερα βουλευτή (ή πολιτευτή) της ΝΔ, από αυτούς της χρυσής αυγής, μοιάζει δυσκολότερη δουλειά και από το να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις ποιος είναι πιο φασίστας, ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη.
Επίσης, πρέπει να παραδεχθεί κανείς πως, εκτός των social media- «η επίθεση ηλιθίων» που είπε ο Umberto Eco-  το δράμα των προσφύγων, τα πνιγμένα βρέφη και παιδιά που έχουν γεμίσει και γεμίζουν το βάθος της Μεσογείου και του Αιγαίου, προσέφεραν σε όλους μας μια μοναδική ευκαιρία, να δούμε επιτέλους, τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα ακροδεξιών πολιτικών, που δηλώνουν «Ευρωπαίοι», «δημοκράτες», «φιλελεύθεροι» κλπ.  Κι αυτό που κρύβεται, είναι τρομακτικό. Ο Δένδιας, ο Κικίλιας, ο Χατζηδάκης και άλλοι, είναι τα πιο τρομακτικά παραδείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου