Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η μέρα που τα κανάλια έγιναν Ριζοσπάστης

Ποτέ τα ΜΜΕ της Διαπλοκής δεν είχαν καλύψει, αναλύσει και πανηγυρίσει έτσι απεργία. Ποτέ μέχρι χθες.

 Η μέρα που τα κανάλια έγιναν Ριζοσπάστης

του Νίκου Μωραΐτη
Θαύμα! Θαύμα!Πρώτη φορά απεργιακά!
Τα ΜΜΕ που απέκρυβαν τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, ακόμη κι όταν είχε κατεβεί μισό εκατομμύριο κόσμου στο Σύνταγμα, τα κανάλια που έδιναν πέντε λεπτά στη λαοθάλασσα του «όχι» και 40 λεπτά στο σκορποχώρι του «ναι», θυμήθηκαν χθες την εργατιά!
Άνοιγα το ΣΚΑΪ και εκφωνούσε το δελτίο η Σία Λούξεμπουργκ! Άνοιγα το site του Πρώτου Θέματος και το μόνο που έλειπε ήταν το «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το Θέμα που πέρυσι έγραφε «παρέλυσαν τη χώρα οι καλοπληρωμένοι συνδικαλιστές, τώρα αναφωνούσε: «μέγα πλήθος και μέγα πάθος κατά της κυβέρνησης». Ποιος Ριζοσπάστης; Το πανηγύρι χθες στήθηκε στα νεοφιλελεύθερα γράφεια της Διαπλοκής.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που οι δημοσιογράφοι δεν απέργησαν την ίδια μέρα με όλους τους άλλους. Διότι αυτό ήταν το μέγα εύρημα της διαπλοκής: απεργούμε όλοι ίδια μέρα, άρα οι πανελλαδικές απεργίες περνούν χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη.
Αυτά, last year, που κυβερνούσε η ΝΔ. Τώρα, οι δημοσιογράφοι απέργησαν μία μέρα πριν και χθες ήταν στο πόστο τους, έτοιμοι να καλύψουν… τη μεγαλύτερη απεργία που διεξήχθη ποτέ στο δυτικό κόσμο!
Ασύλληπτη συγκέντρωση! Παράλυτη χώρα και άλλα… ποδοσφαιρικά, γιατί ο νεοφιλελές δεν ξέρει και πώς αλλιώς να καλύψει μία απεργία, παρά με όρους γηπεδικούς. Τέτοιες επευφημίες, τόσοι πανηγυρισμοί!
Εσείς δεν είστε που, κάθε φορά που απεργούσε οποιοσδήποτε κλάδος, βγάζατε από το συρτάρι τα ρεπορτάζ για το πόσο επιβαρύνεται η οικονομία και καταστρέφεται ο τουρισμός; Σύντροφοι καναλάρχες τώρα, όλοι ενωμένοι.
Μην παρεξηγηθούμε. Καλά κάνει ο κόσμος και απεργεί. Τόσο και περισσότερο χρειάζεται. Όχι όμως και να τρώμε φιλεργατικό σανό από κάθε καταχρεωμένο κανάλι, που μεταστράφηκε από εχθρό του λαού σε ηχώ της διαμαρτυρίας του, μπας και πέσει ο Τσίπρας..
Τι νομίζουν άραγε;
Ότι έτσι θα φέρουν το νεοφιλελεύθερο πουλέν τους στην εξουσία;
Αν ο κόσμος αντιδρά έτσι σε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει μείωση κύριων συντάξεων, τι πιστεύουν ότι θα κάνει απέναντι στον Μητσοτάκη που από τώρα ζητά μείωση συντάξεων;
Οι ανεγκέφαλοι των ΜΜΕ, το ίδιο χοντροκέφαλοι όπως τον περσινό Ιανουάριο, τον περσινό Ιούλιο και τον περσινό Σεπτέμβριο, επενδύουν σε δυνάμεις που δεν ελέγχουν για να φέρουν αποτελέσματα που δεν θα πετύχουν.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: αλλού βρίσκονται εκείνοι και αλλού ο κόσμος. Κι αν ο κόσμος ρίξει την «πρώτη φορά Αριστερά», θα το κάνει γιατί έχει στο μυαλό του κάτι άλλο καλύτερο, και όχι την παλινόρθωση που εκείνοι ονειρεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου