Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Άννα του τάφου, σιωπή!

 Άννα του τάφου, σιωπή!
Του Niko Ago
Στο βιογραφικό της Άννας Παναγιωταρέα, αναφέρεται ότι εκτός από δημοσιογράφος, είναι «καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης». Για τη δεύτερη ιδιότητά της, μαθαίνουμε (από τη wikipedia) ότι «στις αρχές του 2009 απέτυχε να εκλεγεί τακτικό μέλος ΔΕΠ στο ΑΠΘ με αποτέλεσμα την έντονη αντίδρασή της, υποστηρίζοντας ότι «αναρχοαυτόνομοι» δεν επέτρεψαν την εκλογή της. Αυτό διαψεύστηκε από τους παρευρισκόμενους. Οι λόγοι της μη εκλογής της συνδέονται με κατηγορίες φοιτητών, που φοίτησαν στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και αμφισβητούν τα τυπικά της προσόντα, καθώς και τις ικανότητες της.[…] Τον Φεβρουάριο του 2012 κατηγορήθηκε ότι λάμβανε μισθό ύψους 8.000 € από γνωστό Ελληνικό νοσοκομείο χωρίς κάποια αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο χώρο». Αυτά τα γενικά.

Στα ειδικά, η Άννα Παναγιωταρέα – το είδος δημοσιογράφου που καταφέρνει να «επιβιώνει» σε όλες τις συνθήκες – μας έχει απασχολήσει για μερικά άλλα περιστατικά. Πάνω απ'όλα επειδή υπήρξε μοναδική στην ιστορία της ανθρωπότητας άνθρωπος, που ανέλαβε εκπρόσωπος τάφου, σε εκείνη την απίθανη ιστορία φιάσκο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Άλλο περιστατικό ήταν τότε με τους μισθούς του Αθήνα 9.84. Που αποκαλύφθηκε, στις αρχές του '11, ότι έπαιρνε 2.849 ευρώ το μήνα για 2 ώρες εκπομπή την εβδομάδα. Θυμήσου πως ένα χρόνο μετά, μάθαμε ότι έπαιρνε 8000 € από νοσοκομείο, χωρίς μάλιστα αρμοδιότητα. Γενικά πάντως, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις την Άννα, να παίρνει κι ένα μισθό. Δεν λέω, άξια και μπράβο της βέβαια διότι δεν μπαίνει στα ταμεία οργανισμών και υπουργείων να τα «σουφρώσει», στο λογαριασμό της τα καταθέτουν.

Αλλά στα social media η Άννα έχει δώσει 2-3 εκπληκτικά show. Τη μια ήταν όταν ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία του Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης και παρόλο που έπεσε το «σύμπαν» να την πείσει, εκείνη ήθελε… να πείσει το σύμπαν ότι ήταν η Αγιά Σοφιά διότι «τη γνωρίζω καλά». Ενώ αυτό, όμως, ήταν να γελάς το τελευταίο ήταν η καλύτερη απόδειξη για να δούμε πόσο φαιδρή είναι από τη μία και πόσο μισαλλόδοξη από την άλλη.

Το ανέφερε κι ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης εδώ, για τον αριθμό των προσφύγων στη Ιορδανία. Η Άννα, με αφορμή το ταξίδι της βασίλισσας Ράνια, αναρωτήθηκε «γιατί δεν τους καλεί στη Ιορδανία; Αφού ομόθρησκοί της και Άραβες είναι». Πέραν των 700.000 Σύρων προσφύγων, εδώ και δεκαετίες η Ιορδανία υποδέχεται ανθρώπους που διαφεύγουν από συρράξεις στα σύνορά της, όπως Παλαιστίνιους και Ιρακινούς. Η Άννα το ξέρει αλλά η μισαλλόδοξη πεποίθησή της τής επιβάλλει να κάνει προπαγάνδα.

Σε δεύτερο… επικό tweet, αναρωτήθηκε «γιατί ο Πάπας πήρε τρεις οικογένειες μουσουλμάνων προσφύγων και όχι χριστιανών;» Η ίδια που έγραψε νωρίτερα ότι οι πρόσφυγες είναι «μουσουλμάνοι και Άραβες», στο αμέσως επόμενο «μαργαριτάρι», μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν και χριστιανοί πρόσφυγες. Να γελάς αλλά και να κλαις.

Και αυτό το ξέρει η κυρία Παναγιωταρέα. Κάτι, όμως, δεν την αφήνει να τα δει. Ούτε να τα γράψει. Η εκπρόσωπος του τάφου, που από ντροπή πρέπει να σιωπά, η δημόσιος υπάλληλος παντός καιρού, η «καθηγήτρια» που οι ίδιοι οι φοιτητές δεν την ήθελαν, ακολουθώντας πιστά τη ρητορική ρατσιστών και ναζί, δηλητηριάζει όσο και όπου μπορεί, για να γίνει αρεστή εκεί που ανήκει. Το παρήγορο είναι ότι στα social media, την πήραν «με τις ντομάτες», όπως της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου