Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Σε αυτό, οι ναζί έχουν ένα δίκιο…

Σε αυτό, οι ναζί έχουν ένα δίκιο…

Του Niko Ago
Λειτουργώντας ως πραγματική σπείρα δολοφόνων, οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», περικύκλωσαν τον υπόδικο βουλευτή τους Γιάννη Λαγό- ένας από τους πολλούς υποδίκους της οργάνωσης- και δεν επέτρεψαν στον φρούραρχο της Βουλής, να εκτελέσει την εντολή του προεδρείου για αποβολή του από την αίθουσα της Ολομέλειας. Παρόμοιο περιστατικό, δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Βέβαια, η ίδια η παρουσία των ναζί σε αυτό, εν καιρώ Δημοκρατίας, από μόνη της αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός και φυσικά, το πιο μαύρο στίγμα στην ιστορία του.

Τι είχε συμβεί και το προεδρείο ζήτησε να αποβληθεί ο ναζί, όμως; Βουλευτής της κυβέρνησης, υπενθύμισε σε αυτόν και τους συναδέλφους του, αυτό που οι πάντες, εντός και εκτός της αίθουσας αλλά και εκτός της Ελλάδας, γνωρίζουν. Το είπε απλώς ότι είναι υπόδικοι. Η υπενθύμιση «τρέλανε» τους ναζί και ζήτησαν να μην τους αποκαλούν με αυτό τον τρόπο. Ζήτησαν τρόπος του λέγειν διότι ως ναζί, «έντυσαν» την απαίτησή τους με ύβρεις πεζοδρομίου βγαλμένες κατευθείαν από το λεξιλόγιο «μπράβων» της νύχτας. Τόσο που θα έλεγε κανείς ότι είναι οι ίδιοι που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Αλλά αυτό… αποκλείεται.

Έχουν δίκιο ωστόσο να εξανίστανται, όταν τους αποκαλούν απλώς «υπόδικους». Η λέξη αυτή, δεν αποδίδει στο κατ’ ελάχιστο, αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Διότι στην πραγματικότητα, είναι σκέτο ναζί. Είναι ναζιστική οργάνωση που υμνεί τον Χίτλερ. Είναι μια οργάνωση, αρχηγός της οποίας αλλά και πολλά από τα ηγετικά στελέχη της, έχουν εκφράσει δημόσια και έχουν γράψει με μαύρο σε λευκό χαρτί, την πίστη προς τον Χίτλερ και τους ναζί. Είναι η οργάνωση που ο αρχηγός της, μεταξύ πολλών άλλων, έχει γράψει:

«Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που έχει γράψει: […] με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!».

Δεν είναι λοιπόν (απλώς) υπόδικοι και σε αυτό έχουν δίκιο. Σε καμία περίπτωση. Είναι ναζί. Ξεκάθαρα και απλά. Είναι απόγονοι του Χίτλερ, είναι καρκίνωμα της Δημοκρατίας, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, την κουλτούρα της, την ιστορία της, την ίδια της την ύπαρξη ως χώρα. Και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου