Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ν. Φίλης: Χιλιάδες αναπληρωτές από την πρώτη μέρα στα σχολεία - Διαγωνισμός ΑΣΕΠ φέτος (Video)

Ν. Φίλης: Χιλιάδες αναπληρωτές από την πρώτη μέρα στα σχολεία - Διαγωνισμός ΑΣΕΠ φέτος 
Κατ. Μπρ.
Η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει το υπουργείο Παιδείας και η δέσμευση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.


Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία από την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, σε συνέντευξή του υπουργού Παιδείας στο ΣΚΑΙ. Από την πρώτη μέρα θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών για τα κενά στα σχολεία και το σύστημα των μόνιμων διορισμών ΑΣΕΠ θα γίνει φέτος, ενώ δεσμεύτηκε ότι μόνιμα θα διοριστούν μόνιμα 20.000 εκπαιδευτικοί σε βάθος τριετίας.




"Θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές που είναι αναγκαίοι για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Με την αδιοριστία που επιβλήθηκε με τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχουμε δέκα χρόνια να δούμε νέο μόνιμο προσωπικό έχουν δημιουργηθεί κενά και οι αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Πόσο μάλλον όταν είναι δέκα και δεκαπέντε χρόνια αναπληρωτές είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες του ελληνικού δημοσίου.

Επεσήμανε μάλιστα ότι στην πρώτη διαδικασία του ΑΣΕΠ που θα γίνει το επόμενο διάστημα θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των αναπληρωτών να μπορούν να έχουν και αυτοί μία μόνιμη εργασία."

Ο Υπουργός έκανε ξανά λόγο για 20.000 εκπαιδευτικούς σε βάθος τριετίας που θα διοριστούν μόνιμα στην εκπαίδευση. "Έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση" ανέφερε! και τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεσμεύομαι ενώπιον σας από την πρώτη ημέρα θα γίνουν οι διορισμοί αναπληρωτών. Φέτος θα γίνει ο ΑΣΕΠ".

Δέσμευση οι 20.000 διορισμοί στην εκπαίδευση

"20.000 εκπαιδευτικοί σε βάθος τριετίας θα διοριστούν μόνιμα στην εκπαίδευση και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Η τρόικα δεν το συζήτησε γιατί είπε ότι θα γίνουν αυτές οι κουβέντες μετά την αξιολόγηση, τώρα τελειώνει η αξιολόγηση και υπάρχει το ζήτημα του προσδιορισμού του δημοσιονομικού κενού και του προσδιορισμού του αριθμού των προσλήψεων των μονίμων συνολικά στην εκπαίδευση".




Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε πως η διαδικασία των Πανελλαδικών θα συνεχιστεί ομαλά. Για τα Ολοήμερα απάντησε εκ νέου, στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, πως δεν κόβουμε μαθήματα απλά αναμορφώνουμε το σχολικό πρόγραμμα. "Πρέπει να δούμε τα αναγκαία μαθήματα που διδάσκονται και να φτιάξουμε ένα νέο πρόγραμμα".

Τόνισε τέλος ότι, η ύλη μειώνεται σε ορισμένα μαθήματα και αυτό θα κριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης. Σταδιακά θα αλλάξουν τα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το όραμα της κυβέρνησης για μια δημοκρατική μεταρρύθμιση στην Παιδεία σε πλήρη αντίθεση με το μοντέλο των απολύσεων εκπαιδευτικών, των ανισοτήτων, της υποβάθμισης και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Εκ διαμέτρου αντίθετη η πολιτική του υπουργείου Παιδείας από τους μαθητές - πελάτες του κ. Μητσοτάκη τόνισε ο κ. Φίλης στη συνέντευξή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου