Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΚ Θεσσαλονίκης :Ψήφισμα στήριξης στον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη

Ψήφισμα στήριξης στον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη

Οι ευθύνες γεννιούνται όταν δεν λέμε εγκαίρως «όχι»

Συνάδελφοι-σες
Άνευ όρων πολιτική και συνδικαλιστική ασυλία δεν χρειάζεται κανείς από όσους ξόδεψαν και συνεχίζουν να ξοδεύουν την ζωή τους στο κίνημα, στο συνδικάτο και στους κοινωνικούς αγώνες. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, τον οποίο πρόσφατα κήρυξε «ανεπιθύμητο» στα σχολεία της περιοχής ευθύνης της με μια απαράδεκτη ανακοίνωση η αναιμική πλειοψηφία του επταμελούς ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ –Θεσσαλονίκης, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. Όμως η πολιτική, συνδικαλιστική και ανθρώπινη εμπιστοσύνη των συναδέλφων σε όσους τους εκπροσωπούν καθημερινά, γεννιέται όταν αυτοί υπερασπίζονται, δημόσια και σθεναρά, τα σύνθετα ζητήματα προγράμματος, πολιτικής και αρχών μέσα στο κοινό πλαίσιο που εδώ και δεκαετίες διαμορφώσαμε όλοι μαζί με τους αγώνες μας.


Εδραιώνεται και αναπτύσσεται περαιτέρω, μόνο όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου υπερασπίζονται τις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και τους συναδέλφους-σες τους, τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί, όπως τους υπερασπίστηκαν για ολόκληρες δεκαετίες και όχι για «μια στιγμή μονάχα» όπως ακόμη και σήμερα τους υπερασπίζονται και ο Τ. Μηταφίδης αλλά και η συνδικαλιστική παράταξη στην οποία αυτός ανήκε και ανήκει.

Η πολιτική και συνδικαλιστική εντιμότητα αποτελούν τις κρίσιμες συνιστώσες που συγκροτούν και συγκρατούν την συλλογική μας ευαισθησία και ευφυία- τα απαραίτητα όπλα μας στους δύσκολους καιρούς. Αυτές οι ποιότητες αμβλύνονται όταν κάποιος γίνεται στόχος αδίστακτων, αυταρχικών επιθέσεων που υποκινούνται από τους υποκειμενικούς υπολογισμούς των πολιτικών και συνδικαλιστικών αντιπάλων του.

Δεν υπάρχει πλέον κοινή πορεία, αλλά ούτε και ελπίδα από και για το συνδικάτο όταν αυτόκλητοι δικαστές της «ζωής των άλλων», εγκαταλείπουν τον κοινό αγώνα αλλά και την ευθύνη της αντικειμενικής ιστορικής αποτίμησης και καταπιάνονται αποκλειστικά με αλλόκοτες προσπάθειες ώστε να δημιουργήσουν μία νέα δαιμονολογία.

Συνάδελφοι-σες, δύο λόγια μόνο ακόμη.

Οι ηθικές ευθύνες γεννιούνται για όλους μας όταν δεν λέμε εγκαίρως τα αναγκαία «όχι». Δεν αξίζει τέτοιας απαξιωτικής αντιμετώπισης ούτε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ούτε και όσοι -ες από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ και όχι μόνο από αυτή, επί χρόνια πάλεψαν και παλεύουν ακόμη, με λόγο και με πράξη, για το κίνημα γενικά και τους συναδέλφους γενικά και ειδικά και οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο μιας γενικευμένης και ανήθικης επίθεσης. Η πορεία του καθενός δεν διαγράφεται μόνο και μόνο επειδή το επιθυμούν τα «θολά και κρύα» συνδικαλιστικά πρακτορεία και οι θαμώνες τους.
Το στίγμα της απαράδεκτης ανακοίνωσης του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης που κηλιδώνει ανεπίτρεπτα όχι μόνο την τιμή του Τριαντάφυλλου αλλά συνολικά αυτή του κλάδου, θα πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να διορθώσει με ψήφισμα της που πρέπει να το υιοθετήσουν και οι υπόλοιπες ΕΛΜΕ της πόλης η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Γ ΕΛΜΕ Θ.

ΣΥΝΕΚ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου