Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε εξωχώρια (off shore) εταιρεία; Το τρομερό ερώτημα διατυπώνουν όχι ένας και δύο, αλλά 38 (ολογράφως τριάντα οκτώ) βουλευτές της Ν.Δ. Σοβαρά πράγματα, όπως καταλαβαίνετε. Που δίνουν μια νέα διάσταση στην τέχνη της λασπομαχίας -θα έλεγα του Γκαίμπελς, αλλά έχει παραφορεθεί- στην πολιτική. Διότι, όπως καταλαβαίνετε, ή υπάρχει ο λεγάμενος ή δεν υπάρχει. Όταν δεν τον κατονομάζεις, τότε τσουβαλιάζεις τους πάντες στην αθλιότητά σου, που εμφανίζεται ως κοινοβουλευτική ερώτηση.

Εμείς οι αριστεροί όμως πρέπει, όσο κι αν θυμώνουμε, να είμαστε καθαροί στις ερωτήσεις μας. Και στις απαντήσεις, συναφώς. Και να μερικά παραδείγματα, στα γρήγορα, από μνήμης, και σε στυλ... Ν.Δ. Ποιο στέλεχος της Ν.Δ. έλαβε φαξ και λοιπό εξοπλισμό από τη Siemens για το πολιτικό του γραφείο; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος συγγενής πρώτου βαθμού στελέχους της Ν.Δ. ξέχασε να δηλώσει 1.000.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του; Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη. Ποιος περιφερειάρχης, στέλεχος της Ν.Δ., παύτηκε επειδή πιάστηκε με το δάχτυλο στο μέλι; Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Θέλετε κι άλλα ερωτήματα μετά απαντήσεων; Ποιος στέλεχος της Ν.Δ., υφυπουργός Αθλητισμού, δήμαρχος μεγάλης πόλης, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε γιατί έβαλε χέρι στα λεφτά του δήμου; Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ποιο στέλεχος της Ν.Δ., υπουργός των κυβερνήσεών της, είναι ο αυτουργός της σχέσης νόμιμου και ηθικού; Ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ποιος κολλητός του Σαμαρά, στέλεχος του Μαξίμου, φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ, στα "Panama Papers" και Κύριος οίδε σε πόσα άλλα κιτάπια; Ο Σταύρος (μακάρι να είχαμε δέκα σαν κι αυτόν) Παπασταύρου.

Ε, πάει πολύ να υπογράφουν 38 νοματαίοι, σοβαροί εκπρόσωποι του έθνους να πούμε, μια ερώτηση του τύπου έχω μια κολοκυθιά και πείτε μου πόσα κολοκύθια κάνει, χωρίς να ντρέπονται. Λες και γίνεται να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες του κόμματος που στηρίζουν και τους στηρίζει. Και όχι έργα και ημέρες γενικώς και αορίστως. Αλλά με ονοματεπώνυμο και αμετάκλητες καταδίκες. Και μιλάμε εδώ μόνο για τις λοβιτούρες. Όχι για τις καθαρίστριες, για την ΕΡΤ, για τους σχολικούς φύλακες, για τα σπίτια που έκλεισαν την ίδια στιγμή που προστάτευαν τις off shore βίλες.

Καλές, λοιπόν, οι δεξιές ερωτήσεις. Χρειάζεται όμως λίγο μεγαλύτερη προσοχή, και σοβαρότητα, γιατί υπάρχουν και αριστερές απαντήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου