Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Κομπογιαννίτες και ελονοσία

Κομπογιαννίτες και ελονοσία

Κατσάκος Πέτρος
Μόνο ένας κομπογιαννίτης της ιατρικής θα αντιμετώπιζε τους νοσούντες από ελονοσία ως μολυσμένα κουνούπια που απειλούν την δημόσια υγεία και μόνο ένας προβοκάτορας με δίπλωμα θα στοχοποιούσε πρόσφυγες και μετανάστες ως φορείς μεταδοτικών ασθενειών με ανύπαρκτη αφορμή.

«Η κυβέρνηση γνώριζε για τους πρόσφυγες αλλά δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της ελονοσίας» τιτίβισε χτες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας παραληρώντας από τον υψηλό πυρετό που θερίζει στα λιμνάζοντα ύδατα της ξενοφοβικής υστερίας.

Από τη μια τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν δείχνουν στοιχεία έξαρσης της νόσου και από την άλλη ανάμεσα στους 12 δήμους που τέθηκαν φέτος σε καθεστώς προληπτικού περιορισμού αιμοδοσίας κάποιοι ξεχνούν πως στο ίδιο καθεστώς βρίσκονταν και πέρυσι και πρόπερσι και ακόμα πιο πριν και χωρίς μάλιστα να φιλοξενούν πρόσφυγες όπως ο δήμος του Ευρώτα που είναι σε «καραντίνα» από το 2011.

Ψιλά γράμματα αυτά, όμως, για τους κομπογιαννίτες της πολιτικής και της ιατρικής. Για αυτούς που χρόνια τώρα μας βομβαρδίζουν συστηματικά με «υγειονομικές βόμβες», στοχεύοντας στα φοβικά σύνδρομα μιας κοινωνίας που δυστυχώς για αυτούς έχει αποκτήσει ισχυρά αντισώματα στο ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Σαν τα κουνούπια-διαβιβαστές της ελονοσίας και αυτοί ψάχνουν τα θύματά τους για να μεταφέρουν στα μυαλά μας τον πυρετό του φόβου και της καχυποψίας. Μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους – ευτυχώς – τα ακούνε όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά της κινδυνολογίας μιας και ελάχιστοι τσιμπάνε πλέον στις μολυσματικές τους δηλώσεις.

Με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων, οι κομπογιαννίτες δεν έχουν καμία ελπίδα, γιατί τους μάθαμε πια και αποκτήσαμε ανοσία στα τσιμπήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου