Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Αχ, αυτό το ήθος του Μητσοτάκη!

Αχ, αυτό το ήθος του Μητσοτάκη!

Καρτερός Θανάσης
Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνονται και πολύ σοβαρά όσα γίνονται στη Ν.Δ. με αφορμή την υπόθεση του μετρητή ελλειμμάτων Γεωργίου. Από την άλλη, όμως, τι σοβαρό έχει απομείνει εκεί; Η θέση τους κατά του δικού τους Αβραμόπουλου και υπέρ των σκληρών του Βίσεγκραντ για το προσφυγικό; Οι ανοησίες για τη φορολογία; Τα σαβουρώματα για την τραγωδία της Αίγινας; Οι μπηχτές για τον Παυλόπουλο; Ή η υπεράσπιση πάσης διαπλοκής και η υιοθέτηση πάσης... γαλλικής κατά της κυβέρνησης;

Πάντως, έχει ένα ενδιαφέρον η ιστορία με τον ελλειμματικό Γεωργίου, γιατί αποκαλύπτει, ας το πούμε έτσι, μια γωνιά του μητσοτακικού ήθους. Προσέξτε: Αν ο εκλεκτός του Παπανδρέου Γεωργίου έφτιαξε όντως τη γέφυρα για να περάσουν το ΔΝΤ, οι δανειστές και το κακό το ριζικό μας, τότε ο μουτζούρης των Μνημονίων πέφτει στο ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν είναι ο Καραμανλής (τους) που μας έχωσε στα σκατά. Ενώ όμως ο Άρειος Πάγος καθίζει τον Γεωργίου στο σκαμνί, ο Μητσοτάκης κάνει την πάπια.

Θα έπρεπε να ανεβεί στα κεραμίδια. Να φωνάζει ότι ιδού, δεν φταίει η Ν.Δ. για τα Μνημόνια. Αλλά έτσι θα εμφανιζόταν να υπερασπίζεται τον Καραμανλή. Ε, όχι. Υπερασπίζεται τον Σαμαρά, τον Ψυχάρη, τον Αλαφούζο, την Τσατάνη, τους λιβελλογράφους, τους σχολάρχες, αλλά τον Καραμανλή τον δίνει στεγνά. Προφανώς γιατί θέλει ως νεοφιλελεύθερος, ως ακροδεξιός, και κυρίως ως Μητσοτάκης, να τελειώσει και μ’ αυτόν, και με τον καραμανλισμό. Δευτερευόντως διαπράττει έτσι και μια αβρότητα προς το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό κι αν είναι ήθος πολιτικό και ανθρώπινο, όπως καταλαβαίνετε. Και δεν είναι καν συμπεριφορά σκορπιού, όπως έγραψε ο «καραμανλικός» Μιχελάκης, επί χρόνια εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιατί ο Μητσοτάκης δεν τολμάει ούτε να δείξει το κεντρί του - να ψελλίσει κάτι για ευθύνες του Καραμανλή, αν όντως πιστεύει ότι υπάρχουν. Όχι. Αναθέτει τη δουλειά στους κοριούς της παράταξης, στις βδέλλες της διαπλοκής, στους φίλους του πρώην που ανυμνούν τον νυν.

Επιδόρπιο: Ο διαβόητος γραμματέας της Ν.Δ. -και του ήθους- Αυγενάκης περιφρόνησε τον Μιχελάκη ως «μικρό κι ασήμαντο». Ενώ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. -και του ήθους- Κουμουτσάκος δήλωσε ότι το κόμμα είναι ενωμένο σαν γροθιά! Πολλοί μεγάλοι και σημαντικοί διαπράττουν πολλά μεγάλα και σημαντικά μέσα στη γροθιά της Ν.Δ., όπως καταλάβατε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου