Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Παιδείας στη ΝΔ για τις ζημιές στο ΑΠΘ

Αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Παιδείας στη ΝΔ για τις ζημιές στο ΑΠΘ 

Για «άσφαιρη και ανεύθυνη αντιπολίτευση» της ΝΔ, όσον αφορά στο θέμα τηςαποκατάστασης των ζημιών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το υπουργείο κατηγορεί τη ΝΔ και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιζητούν σε κάθε ευκαιρία τη σύγκρουση και την όξυνση, στο πλαίσιο του δόγματος «τάξη και ασφάλεια», αδιαφορώντας για το κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες απώλειες».

«Η ΝΔ που κόπτεται δήθεν για τα χρήματα των φορολογουμένων φαίνεται ότι προτιμά αυτά να κατασπαταλώνται σε πανάκριβες προμήθειες χημικών και δακρυγόνων ή σε αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα θύματα της βίας και του αυταρχισμού τύπου «ζαρντινιέρας»», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και προστίθεται:

«Ας σοβαρευτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα όπως το προσφυγικό ή αυτά της νεολαίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, περίσκεψη και τις κατάλληλες πολιτικές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο άσφαιρης και ανεύθυνης αντιπολίτευσης. Ας πάψει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να αναζητούν την ταυτότητά τους στον αυταρχισμό και στον παρηκμασμένο συντηρητισμό άλλων εποχών».

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης στους χώρους του ΑΠΘ, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα, αλλά και σε συνεχή διαβούλευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τις αστυνομικές αρχές και τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν βίαια επεισόδια και να αποσοβηθούν πιθανές καταστροφές εντός και εκτός του Ιδρύματος.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε «με σύνεση και υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους και την πανεπιστημιακή κοινότητα, διασφαλίζοντας την ηρεμία και το δημόσιο συμφέρον κατά τον καλύτερο τρόπο».

Εξάλλου, μετά από σχετική ενημέρωση του πρύτανη του ΑΠΘ για τις ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές, το υπουργείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του πανεπιστημίου και ανέλαβε να καλύψει άμεσα τις ζημιές, με έμφαση στην πλήρη αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό 40.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του.

Τέλος, σχετικά με τις αιχμές της ΝΔ για τις μαθητικές Ολυμπιάδες, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ξέρει πολύ καλά τις Ολυμπιάδες στις οποίες μετέχουν οι μαθητές μας με εξαιρετικά αποτελέσματα, δεν γνωρίζει να υπάρχει διοργάνωση με τίτλο «Μαθητική Ολυμπιάδα» που, μάλιστα, θα όφειλε να χρηματοδοτήσει. Συνεπώς, δεν έχει να απαντήσει κάτι σχετικό με αυτήν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου