Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Έπιασε δουλειά το μαύρο μέτωπο Ν.Δ. - Χ.Α.

Ο προαναγγελθείς γάμος της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, ομολογημένο όνειρο των χορηγών της Δεξιάς και των μιντιαρχών, συντελέστηκε.

Έπιασε δουλειά το μαύρο μέτωπο Ν.Δ. - Χ.Α.

Τσαουσίδης Κλέαρχος 
Η Νέα Δημοκρατία και οι ημιθανείς συνιστώσες της (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜ.ΑΡ.) πήραν τ' άρματα και βγήκαν στο αντάρτικο. Με μπροστάρηδες εκ μεταγραφής ακροδεξιούς, βουλευτές, δημάρχους, τραπεζίτες, καναλάρχες και καρναβάλια δίνουν τον αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. και να αναλάβουν (χωρίς εκλογές) τη νέα διαρπαγή του δημόσιου πλούτου (όσου απέμεινε).

Ο διαχρονικά ρατσιστής άρχοντας του άσχημου Ωραιοκάστρου (υπάρχει και το όμορφο), σε αγαστή συνεργασία με χρυσαυγίτες, οι φασίστες της Λέσβου αγκαλιά με νεοδημοκράτες, οι φασίστες στη Φιλιππιάδα, στη Δράμα και τη Χίο (δεν είναι απλά ρατσισμός να μην αφήνεις τα παιδιά των προσφύγων να πάνε σχολείο, φασισμός είναι) συγκροτούν ήδη το μαύρο μέτωπο και έπεται διεύρυνση.

Από κοντά, στην «επιμελητεία», οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, που έχουν καταφέρει να διώξουν από τα συνδικάτα το 97% των εργαζομένων, και τα τάχαμου ακροαριστερά σχήματα που ανακάλυψαν τη γη του Κολόμπου όταν οι επικεφαλής τους έμειναν εκτός υπουργικών θώκων. Κάνουν ό,τι μπορούν και οι μπαχαλάκηδες κι ας όψονται κάποιοι!

Αυτοί που με κάνουν να ντρέπομαι για τη δουλειά που έκανα, οι σύγχρονοι πληροφοριοδότες, που με τα όσα γράφουν ή εκστομίζουν στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (όχι, δεν εννοώ τους Κλουζό), αυτογελοιοποιούνται μεν, αλλά φτιάχνουν και κλίμα.

Τέλος, κάθε φορέας που πρόσκειται ιστορικά στη Ν.Δ. (από τα χρόνια της ΕΡΕ) κάνει δύσκολη τη ζωή μας (π.χ. ο ΟΑΣΘ των εργαζόμενων / μετόχων στη Θεσσαλονίκη) για να δημιουργηθεί η εύλογη αγανάκτηση των καθόλου πληροφορημένων πολιτών.

Τα ρετάλια

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», άνθρωποι που βιοπορίζονταν στα κόμματα της Αριστεράς ταυτίζουν τη σημερινή κυβέρνηση με τη χούντα, δίνοντας πάσες σε άλλα θλιβερά ρετάλια της πολιτικής ζωής και στα κατάλοιπα της ίδιας της χούντας.

Έπειτα από το ραντεβού του δημάρχου Ωραιοκάστρου με τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, τον Μαυρουδή Βορίδη, κορυφαίο σήμερα στέλεχος της Ν.Δ., ένας άλλος αστέρας, ο άλλοτε πρόεδρος της γνωστής για την ανεξαρτησία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ο κ. Χ. Αθανασίου, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους ακροδεξιούς της Μόριας που «δεν αντέχουν» άλλο τους πρόσφυγες. Το γεγονός ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή (υπάρχουν και φωτογραφίες με ένστολους ναζί), όπως επισημαίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, προφανώς και δεν τον απασχόλησε. Λεπτομέρεια; Οι νεοδημοκράτες δημοτικοί σύμβουλοι Λέσβου δεν ψήφισαν την ακόλουθη διατύπωση: «Η Λέσβος ήταν και θα είναι τόπος ανθρωπιάς και δημοκρατίας στην οποία δεν έχει τόπο ο φασισμός»!

Και στα δικά μας: Στην ΕΣΗΕΑ, η καταγγελία των δυο καραγκιόζηδων που παρίσταναν τους δημοσιογράφους στη Ν. Υόρκη είχε την κατάλληλη εισαγωγή: «Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά είναι τραγικό. Η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα». Α, μπα; «Φτηνό περιστατικό»; Εκτός από τις ανταποκρίσεις των περουκοφόρων, δεν είδαν, δεν διάβασαν, δεν άκουσαν τίποτε άλλο;

Η Ιστορία δείχνει

Για τους μεν δεξιούς, που έχοντας χάσει τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος υποκύπτουν πανικόβλητοι στα ακροδεξιά συνθήματα και τις φασιστικές πρακτικές, μία είναι η απάντηση: οι ευάλωτες πολιτικά κοινωνικές στρωματώσεις όπως το λούμπεν προλεταριάτο και οι κακομαθημένοι κρατικοδίαιτοι στις εκλογές προτιμούν το γνήσιο από το μασκαρεμένο.

Όσο για τους «πολύ αριστερούς», αλήθεια, ποτέ δεν άκουσαν για τα παθήματα του αριστερού κινήματος εκεί που ο σεχταρισμός και η μικροκομματική ή και προσωπική φιλοδοξία επικράτησαν του «εμείς»; Γερμανία Μεσοπολέμου, πιο πριν η Ιταλία, μετά η Ισπανία (όπου οι σταλινικοί αντί για φασίστες εξόντωναν τροτσκιστές και αναρχικούς), η Χιλή του Αλιέντε, αλλά πιο πριν η Ελλάδα του υπονομευμένου από εχθρούς και «φίλους» εμφύλιου...

Το πλειοψηφικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας εμπιστεύτηκε πέρσι τον ΣΥΡΙΖΑ τρεις φορές. Και η Δεξιά, με όλα τα προσωπεία της, γνωρίζει ότι αν ο Τσίπρας τα καταφέρει με το χρέος, θα μείνει άλλα 10 χρόνια στην εξουσία και το ασύδοτο βαθύ κράτος σε διοίκηση, Δικαιοσύνη, δημόσια ασφάλεια, δήθεν ανεξάρτητες -καταγάλανες- αρχές κ.ά. θα ενταφιαστεί μαζί της. Τα δίνει όλα τώρα, με εμπροσθοφυλακή τη Χρυσή Αυγή και δεκανίκια τους νεοσταλινικούς και μπαχαλάκηδες για να γκρεμίσει την κυβέρνηση, έστω κι αν η χώρα καταστραφεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιδιώκει, αλλά θα μείνει με την όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου