Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Είμαστε υπέρ του Νίκου Φίλη

Μεσαίωνας...

Είμαστε υπέρ του Νίκου Φίλη

mesaionas-620x330.jpg

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Ρωτούσα κάτι φίλους εκπαιδευτικούς στους οποίους έχω εμπιστοσύνη (και που δεν είναι και ΣΥΡΙΖΑ) και ήταν όλοι τους κατηγορηματικοί: οι περισσότερες αλλαγές που έχει κάνει ο υπουργός Παιδείας και αφορούν την καθημερινότητα στο σχολείο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
 Αλλά αυτά είναι ψιλοπράγματα μπροστά στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με τα θρησκευτικά. Ο Νίκος Φίλης βάλλεται πανταχόθεν. Εκκλησία, πολιτικολογούντες ιεράρχες, ΜΜΕ φυσικά, κόμματα, ένα ολόκληρο σύστημα εναντίον του.

Ένα σύστημα που προσκυνάει και το προσκυνούν, όχι απαραιτήτως με τηθρησκευτική έννοια του όρου.
Ο Νίκος Φίλης είναι μόνος του. Έχω την αίσθηση πως είναι μόνος του και στην κυβέρνηση, δεν βλέπω από τους άλλους υπουργούς ή και βουλευτές προθυμία να σταθούν στο πλευρό του. Διαβάζω δε πως ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τάχθηκε υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών. Λαμπρά.
Ας δείξει τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση όποια από τα αριστερά...αντανακλαστικά της απέμειναν. Ούτε σε αυτό δεν μπορεί τέλος πάντων; Λίγηαριστερά ρε φίλε, έστω και 10%. Τόσο δύσκολο είναι; Πόσο τραγικά φιλελ-αριστεροί μας βγήκαν, απίστευτο... 

Και ως πότε πια θα μας καταδυναστεύει το σύστημα αυτό που λέγεται εκκλησία; Να έχει λόγο σε όλα, ακόμα και σε θέματα παιδείας. Ούτε καν ΕΝΦΙΑ δεν δίνουν, όταν πληρώνει ακόμα και το Χαμόγελο του Παιδιού
Είμαστε με τον Νίκο Φίλη. Ελπίζουμε να αντέξει. Είπαμε, είναι ολόκληρο σύστημα. Καθεστώς κανονικό. Θεοκρατικό

>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου