Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση ποσού

dikastirio.jpg

Η καταδίκη αφορά την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ»

Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση ποσού

Αίθουσα δικαστηρίουΟ πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγος Καλαϊτζής καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης με ποινή δις ισόβιας για απιστία και υπεξαίρεση ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ.
Η καταδίκη αφορά την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης).
Ο Θ. Καλαΐτζής, δικηγόρος στο επάγγελμα, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος επί 24 συναπτά έτη, υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, πρόεδρος του κόμβου της Ξάνθης από το 2004, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το xanthinews.gr, η ποινή ήταν σύμφωνη με την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας κ. Σκιαδαρέση, χωρίς να αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Κάθειρξη 12 ετών για τον συγκατηγορούμενό του

Με κάθειρξη 12 ετών τιμωρήθηκε ο συγκατηγορούμενος του Θεολόγου Καλαϊτζή, Γιώργος Δερές, διευθυντής της Επιχείρησης, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Η έφεση που κατέθεσε θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του Θ. Καλαϊτζή

Η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να σχολιάσει: «Η μακρά και ''λαμπρή'' πορεία τέτοιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι διαχρονικός κάτοχος του ''ηθικού πλεονεκτήματος'', σε σημείο να θέλει να σπιλώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Φανταζόμαστε ότι η είδηση της καταδίκης του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τύχει της γνωστής προβολής από τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, μάλλον θα αποσιωπηθεί. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου