Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: Επίθεση στην αντιπολίτευση και άνοιγμα στην ΕΚΤ (video)

Η ομιλία στην  K.E

Τσίπρας: Επίθεση στην αντιπολίτευση και άνοιγμα στην ΕΚΤ

Επίθεση στην αντιπολίτευση με αιχμή τις τηλεοπτικές άδειες εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις των δανειστών πρέπει να υλοποιηθούν ενώ επιχείρησε και άνοιγμα στην ΕΚΤ για το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε δεσμευτεί προς τον λαό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με αυτό το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς» και πρόσθεσε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την πολιτική επιλογή «να μην υποχωρήσουμε» στις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας «που επιδιώκουν την παλινόρθωσή τους». 

Μίλησε για μιντιακό πραξικόπημα «από αυτούς που για χρόνια είχαν κάνει το κράτος πελάτη τους και είχαν συνηθίσει να δανείζονται δημόσιο χρήμα από τις τράπεζες με αέρα». «Δεν θα τους περάσει. Έχουμε μάθει να κερδίζουμε έχοντας απέναντί μας εχθρικά μέσα ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για τις τηλεοπτικές άδειες, το ΣτΕ και το ΕΣΡ

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών του ΕΣΡ και του ΣτΕ και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι την ίδια ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση είναι εκείνος που επιχειρεί να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, «ξεπληρώνοντας τα γραμμάτια της εκλογής του». 

«Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών το διακύβευμα είναι αν σε αυτό το τόπο θα αποφασίζει η Βουλή, η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οικονομικά συμφέροντα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «αν αποδεχθούμε ότι χωρίς τα 4/5 της Βουλής που απαιτούνται για συγκρότηση του ΕΣΡ, δε θα μπορέσει ποτέ να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο, είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι η δύναμη των ιδιοκτητών ΜΜΕ είναι πολύ ισχυρότερη από τη πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού». 

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όποια και να είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση». Απέρριψε τα περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και υπογράμμισε: 
«Είναι ακραία ειρωνικό, αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, που έχουν καταστρώσει μαζί με οργανωμένα συμφέροντα ένα όργιο παρεμβάσεων & τρομοκράτησης των δικαστών, να μας ασκούν κριτική. Έχουμε άποψη και δε θα σωπάσουμε: Το καθεστώς μη αδειοδότησης όπως κατ' επανάληψη έχει κρίνει το ίδιο το ΣτΕ είναι αντισυνταγματικό». 

Για χρέος, διαπραγμάτευση και ποσοτική χαλάρωση

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα του χρέους» και επανέλαβε ότι «από την πλευρά μας έχουμε πράξει τα δέοντα». Υπογράμμισε δε, πως δεν χωράνε περαιτέρω καθυστερήσεις. «Η δέσμευση πρέπει να δώσει σύντομα τη θέση της στην υλοποίηση» είπε.

«Η Ελλάδα δικαιούται, το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Και για να ενταχθεί οι όροι είναι σαφείς: Να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος στα πλαίσια των αποφάσεων του Eurogroup» τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «αναρωτιέμαι στο θέμα αυτό ποια είναι η στάση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ενόσω ήταν στη κυβέρνηση είχε την άποψη του Γερμανού υπουργού οικονομικών για το χρέος, δηλαδή ότι είναι βιώσιμο και δε χρειάζονται μέτρα παρά μόνο πιστοποιητικό βιωσιμότητας. Και όσο είναι στην αντιπολίτευση έχει την άποψη του ΔΝΤ για τα μέτρα δηλαδή ότι πρέπει να ανταλλάξουμε πιθανώς μικρότερα πλεονάσματα στο μέλλον με ακόμη πιο σκληρές και βάναυσες περικοπές σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικό κράτος». 

Γραμματεία και Πολιτική Γραμματεία εκλέγει η ΚΕ

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άνοιξαν οι εργασίας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Βασικά θέματα της συνεδρίασης είναι η εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου