Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Έκαναν το κόκκινο μαύρο και στα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ

Έκαναν το κόκκινο μαύρο και στα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ

Ιωακειμίδης Παναγιώτης
Η είδηση ότι η ΔΑΚΕ είναι πρώτη δύναμη είναι φυσικά αληθής, αλλά με μείωση των ψήφων, των ποσοστών και των εδρών στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ
Τα τελευταία δύο χρόνια η Ν.Δ., ελέγχοντας την πλειονότηταα των μέσων πληροφόρησης, μας έχει συνηθίσει να βάφει το κόκκινο μαύρο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον πολιτικό της στόχο. Ακόμα και η ΕΡΤ, στην κυριακάτικη πρωινή της ενημέρωση, παρουσίασε την είδηση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ κάπως έτσι: «Ανερχόμενη πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ, στην τέταρτη θέση υποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατ’ αρχάς, σεβόμενοι τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργαζόμαστε, να ξεκαθαρίσουμε ότι στην Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση συμμετέχουν και συνάδελφοι που δεν έχουν αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που μας ένωσε είναι οι κοινές αγωνίες για συνδικαλισμό που δεν θα ελέγχεται από την κυβέρνηση και τα κόμματα. Στον πίνακα υπάρχουν τα στοιχεία των δύο τελευταίων συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η είδηση ότι η ΔΑΚΕ είναι πρώτη δύναμη είναι φυσικά αληθής, αλλά με μείωση των ψήφων, των ποσοστών και των εδρών στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Εμείς συμμετείχαμε στο ΜΕΤΑ, το οποίο το 2013 πήρε 114 ψήφους και 14 έδρες. Το 2016, με 51 σύνεδρους λιγότερους, μόνοι μας πήραμε 94 ψήφους και 13 έδρες και το ΜΕΤΑ 57 ψήφους και 8 έδρες. Εάν αθροίσουμε και τις δύο παρατάξεις σύμφωνα με τη διάταξη του 2013 έχουμε 150 ψήφους και 21 έδρες. Ποιος λοιπόν έχει αύξηση συγκριτικά με το 2013; Οι δυνάμεις της Αριστεράς. Σημαντική άνοδο έχει επίσης και το ΠΑΜΕ, όμως αυτή οφείλεται στην παράταξη που έχει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία δεν συμμετείχε στο προηγούμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ενώ στο φετινό συμμετείχε με 22 συνέδρους.

Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι η παράταξή μας άρχισε να συγκροτείται μετά το Πάσχα, όταν με ένα e-mail ο συντονιστής του ΜΕΤΑ Χαρίσης μας διέγραψε όλους και όποιος συμφωνούσε με τα κείμενα που ο ίδιος έφτιαξε και μας έστειλε έπρεπε να κάνει αίτηση επανεγγραφής.

Όταν μας διέγραψαν από το ΜΕΤΑ, είχαμε άγνοια των δυνάμεών μας, διότι το οργανωτικό το κρατούσαν οι πρώην σύντροφοι από χρόνια, με πλήρη μυστικότητα. Ο χρόνος ήταν μικρός, όμως με μεγάλη προσπάθεια πλησιάσαμε το αποτέλεσμα που είχε το ενιαίο ΜΕΤΑ, με ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες, διότι για σοβαρούς προσωπικούς λόγους απουσίασαν τρεις σύνεδροι της παράταξής μας. Επίσης, μας απέκλεισαν 4 συνέδρους, από το σύνολο των 5, για οικονομικές εκκρεμότητες των Ομοσπονδιών τους.

Δεν έχουμε κάνει ακόμα συλλογική αποτίμηση, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι καταγράψαμε μια σημαντική δυναμική και εάν συγκροτήσουμε και τις συμμαχίες που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, στο επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση θα πρωταγωνιστήσει.

Καλή δουλειά σε όσους εκλέχτηκαν και να ξέρουν ότι μπορούμε να στρέψουμε το τιμόνι της ΑΔΕΔΥ στα πραγματικά προβλήματα των δημόσιων υπαλλήλων για να τερματίσουμε την κρίση αναξιοπιστίας των φυσικών μελών απέναντι στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.



* Ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου