Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης με το «ανέκδοτό» του

Ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης με το «ανέκδοτό» του

Τσαουσίδης Κλέαρχος 
Φωτ : Δημήτρης κανονίδης
Η απανθρωπιά κάποιων Λέσβιων ξενοδόχων και αυτοδιοικητικών υποτακτικών του Μητσοτάκη που θεωρούν τους πρόσφυγες αντικείμενα, μέσον εκβιασμού για να εισπράττουν, είναι η κορυφαία κατάντια.

Όμως η κατρακύλα έχει απλωθεί. Στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την εξαθλιωμένη οικονομικά και κοινωνικά «συμβασιλεύουσα και συμπρωτεύουσα», οι τοπικοί άρχοντες έκαναν το θαύμα τους και 10 μέρες έπειτα από την πρώτη σοβαρή προειδοποίηση όλων των υπεύθυνων αρχών, το χιόνι που έπεσε αντιμετωπίστηκε σαν ευκαιρία για να παίξουν χιονοπόλεμο ο βλαχοδήμαρχος με τον βλαχοπεριφερειάρχη. Χιονάνθρωποι όλοι εμείς.

Ελπίζω να μην πουν ότι θίγονται. Ο μεν κ. Μπουτάρης έχει πλειστάκις χρησιμοποιήσει τον όρο και τόσο αυτός όσο και ο κ. Τζιτζικώστας είναι Βλάχοι και επαίρονται.

Και ο μεν περιφερειάρχης, απών από κάθε διαδικασία, μένει στη σκιά ώστε να μην προκαλεί. Ο επηρμένος όμως δήμαρχος, που χθες ανέλαβε και την «πολιτική ευθύνη» για το χάος στην πόλη, δεν αντέχει να κάνει το αυτονόητο: να παραιτηθεί, όσο ακόμη τον παίρνει, διότι αυτό σημαίνει ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Όταν, μάλιστα, λέει ότι το αλάτι πάγωσε, ότι πάγωσε και το θαλασσινό νερό και ότι όλα αυτά θα είναι «το ανέκδοτο της χρονιάς» ή ότι «μπόρα είναι, θα περάσει», ε, φτύνει στα μούτρα τους χιονάνθρωπους συμπολίτες του.

«Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης. Έλα ντε; Πώς το προέβλεψαν οι δεκάδες δήμαρχοι ανά την Ελλάδα, οι περιφερειάρχες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, ακόμη και ο αδερφοποιητός Καμίνης; Ο δήμαρχος Πεντέλης, που ήταν στον δρόμο ώρες και επέβλεπε ο ίδιος τη διασπορά του αλατιού προτού παγώσει το χιόνι, τι είναι; Μάγος;

Ο λατρεμένος μας ΟΑΣΘ

Και για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος έκανε το κορόιδο για την άθλια συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΑΣΘ, των άλλων πονηρών που μας θεωρούν όλους ηλίθιους. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, λοιπόν, ο αξιότιμος κ. Χρήστος Στεφανίδης, μας είπε ότι κυκλοφορούν 208 λεωφορεία (στην πράξη 157, σχεδόν το 1/3) και ότι 44 από αυτά έχουν και αντιολισθητικές αλυσίδες! Τα άλλα τι γίνανε; Οι αλυσίδες πάγωσαν κι αυτές; Όχι, είναι στα αμαξοστάσια... Ο κ. Στεφανίδης είπε ακόμη ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορούσαν χθες έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη... Γερμανία, για να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσίασαν 60 οχήματα στο υδραυλικό σύστημα των θυρών! Απλά ελληνικά: δεν άνοιγαν οι πόρτες! Εδώ έχουμε ποντιακό ανέκδοτο για τα αντιψυκτικά. Μήπως έφεραν και φάρμακα για τους 50 οδηγούς που ασθένησαν αιφνιδίως; Και άντε να μην πηγαίνει λεωφορείο στο Λιβάδι ή την Περιστερά. Στην Ευαγγελίστρια (ακριβώς δίπλα στο πανεπιστήμιο) γιατί; Αυτός δεν μας φτύνει απλώς. Μας τσαλαπατάει.

Ακροβασίες στον πάγο

Για τους μη Θεσσαλονικιούς, και ειδικά κάποιους Αθηναίους συναδέλφους που δίνουν και συγχαρητήρια στους συνεργάτες του κ. Μπουτάρη διότι... αναλαμβάνουν την ευθύνη (!), δίνω μια σύνοψη:

Το μεσημέρι της Τρίτης, που η χιονόπτωση φούντωσε, και ξεπέρασε τα 3 εκατοστά, το περπάτημα στα πεζοδρόμια έγινε άσκηση για πεζοναύτες, γλιστρούσαν έως κι οι αδέσποτοι σκύλοι, στους δρόμους τα ΙΧ κολλούσαν όπου έβρισκαν δημιουργώντας απίστευτο μποτιλιάρισμα και τα λεωφορεία εξαφανίστηκαν ή περνούσαν σε κάποιες γραμμές ανά μισή ώρα ή μια ώρα. Θυμήθηκα τον σκληρό χειμώνα 1989-90, που ο ΟΑΣΘ δεν κινούσε τα λεωφορεία του διότι δεν είχαν αλυσίδες (!) ή, τα πιο καινούρια, διότι «φορούσαν» αντιολισθητικά ελαστικά και όχι αλυσίδες. Γιατί δεν τα φόρεσαν; Διότι δεν είχαν αυτά τα ελαστικά. Σιγά μην ξοδεύονται για πέντε μέρες κάθε πέντε χρόνια.

Την ίδια περίοδο ο τότε (και σήμερα) δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (ιδεολογικά προσκείμενος στη Ν.Δ., για να τα λέμε όλα), είχε κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς (όπως και τώρα) έχοντας εγκαίρως ρίξει αλάτι, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούσες να περάσεις ούτε από την Εγνατία.

Προχθές, για να διασχίσεις με όχημα την πόλη, ήθελες, ανάλογα με τη συγκυρία, από δυο έως τεσσεράμισι ώρες. Έτσι, πολλοί θεώρησαν σωστή την προτροπή Μπουτάρη να μην ανοίξει χθες η αγορά για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. Ανοιχτή παραδοχή ανικανότητας. Όσο για τους εμπόρους, άλλο που δεν ήθελαν. Γλιτώνουν κι ένα μεροκάματο.

Πριν από λίγα χρόνια, ο κ. Μπουτάρης, εκλεγμένος τότε με το ΚΚΕ, αν δεν κάνω λάθος, έκραζε -και δικαίως- τον κ. Παπαγεωργόπουλο για ανικανότητα. Τότε, κάποιοι, έπειτα από μέρες σκέφτηκαν τις υδροφόρες και κάτι έγινε.

Τώρα τι κάνει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης; Καλά, εσείς; Χθες, λόγω του καιρού, υπήρχε εισαγγελέας στο Δικαστικό Μέγαρο;

Ένα είναι βέβαιο: για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου