Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Γίναν όλα ΔΝΤ τα αδύνατα

 Γίναν όλα ΔΝΤ τα αδύνατα

Κωνσταντινος Ταχτσίδης
Μπήκαμε στον όγδοο χρόνο…

8 χρόνια απάνθρωπης λιτότητας.

8 χρόνια φτωχοποίησης ενός ολόκληρου λαού.

8 χρόνια οι τζιχαντιστές της «ενημέρωσης», οι κυβερνήσεις, ο Πάγκαλος, η οικογένεια Μητσοτάκη, και οι επιφανείς λεφτάδες φίλοι τους, σου σηκώνουν το δάχτυλο και σου λένε πως ζούσες πάνω από τις δυνατότητές σου. Πως τα φάγαμε μαζί… χωρίς να σε υπολογίζουν, χωρίς να φοβούνται την οργή σου.

8 χρόνια… και τα χρεοκοπημένα, διεφθαρμένα κόμματα που μας έφτασαν εδώ θέλουν να μας ξανα-σώσουν… πιο διψασμένα για αίμα από ποτέ.

8 χρόνια που έφεραν τους νεοναζί στη βουλή και κάποιους ακροδεξιούς φασίστες, αντιπρόεδρους και τομεάρχες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

8 χρόνια που ανάγκασαν ακόμα και μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή, να εφαρμόζει τις πιο νεοφιλελευθερες πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

8 χρόνια προγράμματα διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι φιλελέδες, εκεί… να σε δείχνουν, να μιλάνε για συλλογική ευθύνη και να κηρύττουν για τις δύσκολες εποχές που έρχονται.

8 χρόνια που το 1% στη χώρα σου και παγκοσμίως έγινε πλουσιότερο και εσύ φτωχότερος.

8 χρόνια… και όταν προπαγανδίζεις για την ευημερία των αριθμών είσαι ορθολογιστής, αλλά όταν διαμαρτύρεσαι για τους ανθρώπους που υποφέρουν, είσαι λαϊκιστής.

8 χρόνια κρίσης και μνημονίων και αντί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο αλληλέγγυοι, πιο ανοιχτοί, πιο δοτικοί, πιο διερευνητικοί, πιο υποψιασμένοι… έχουμε παραδοθεί στον ατομοκεντρισμό, το φθηνό lifestyle και στο μητσοτακέικο.

8 χρόνια και έγιναν κατήγοροι οι ηθικοί αυτουργοί της εξαθλίωσης. Αυτοί που κήρυτταν ότι «το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο» και απέλυαν χωρίς αιδώ ανθρώπους με παιδιά. Η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ που ζητούσε νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο… που ούρλιαζαν υστερικά: «να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση».

Έγιναν κατήγοροι πολιτικη πτέρυγα της διαπλοκής που τα κόμματά τους χρωστάνε σε όποιον αναπνέει και θέλουν να «ξανασώσουν» τη χώρα.

Κατηγορούν για λαϊκισμό αυτοί που δε διστάζουν να «ξεπουλήσουν’ την ίδια τους την οικογένεια κάθε μέρα, με στημένες φωτογραφίες στα social media. Αυτοί που ούτε τουαλέτα δεν πηγαίνουν χωρίς φωτογράφο και κάμερα.






Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Ο καθηγητής οικονομικών κ. Χιόνης (που αριστερό δεν τον λες) τονίζει μια ιστορική αλήθεια. Πως καμία χώρα, δηλαδή, στη σύγχρονη οικονομική ιστορία, δεν έχει εξέλθει από κρίση χωρίς δική της νομισματική και συναλλαγματική πολιτική και ότι απλά θα πρέπει να το συζητήσουμε. Τι το θελε; Ο αγνός προστάτης του ευρώ και των δανειστών, Άρης Πορτοσάλτε, δεν τον άφησε να αρθρώσει λέξη λέγοντας ορθά κοφτά πως για τα δεινά της χώρας, δε φταίνε οι δανειστές μας, αλλά εμείς, συλλογικά, που δεν αφήσαμε τον Σαμαρά, το Βενιζέλο, το ΔΝΤ και το Σόιμπλε να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.

Έχουμε δει πολλά δελτία ειδήσεων… μπόλικη προπαγάνδα! Δυσκολεύομαι να θυμηθώ τόσο απροκάλυπτο θράσος, τόση αγένεια… Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε συνθήκες δημοκρατίας, το μέγεθος της προπαγάνδας από τα τηλε-μαντρόσκυλα της «αριστείας».





Το ψάρι βρωμάει όμως πάντα απ’ το κεφάλι. Όταν ο καναλάρχης σου λέει πως δυσκολεύεται να απαντήσει αν χτυπήθηκε από την κρίση περισσότερο ο χαμηλοσυνταξιούχος από αυτόν… τι να σου κάνουν και τα έρμα τα ζωντανά που είναι στη δούλεψή του; Πάντως να το ξανασκεφτεί η κυβέρνηση. Του χρόνου, το πλεόνασμα να το μοιράσει στους καναλάρχες… πονάει η ψυχή μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου