Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Στα 209,945 δισ. € αποτιμά ο Άρειος Πάγος την ζημιά του ελληνικού κράτους, από την μεθόδευση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009

Στα 209,945 δισ. € αποτιμά ο Άρειος Πάγος την ζημιά του ελληνικού κράτους, από την μεθόδευση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009

Για 209,945 δισ. € ζημία του Ελληνικού Δημοσίου κάνει λόγο η απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρέθηκε το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών

1) Ο Άρειος Πάγος, στην απόφασή του, λέει ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών "δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με αποτέλεσμα την ίδρυση του σχετικού λόγου αναίρεσης, αφού έχει παντελώς αγνοήσει εισφερθέντα κατά την προκαταρκτική εξέταση, κύρια ανάκριση και κυρίως την περαιτέρω κύρια ανάκριση αποδεικτικά στοιχεία και έχει κάνει επιλεκτική χρήση αποδεικτικών στοιχείων σε σχέση με τις παραδοχές του σχετικά και με την πλήρωση της αντικειμενικής και της υποκειμενικής υπόστασης του ως άνω εγκλήματος".

2) Ο Άρειος Πάγος επισημαίνει ότι "η αιτιολογία του βουλεύματος υπήρξε ασαφής και ελλιπής ως προς το αν το, ως άνω, δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν πραγματικό, ή εάν είχε διογκωθεί, από μέρους των κατηγορουμένων, με παραβίαση των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου, με βάση τους οποίους προσδιορίζεται". 

3) Ο Άρειος Πάγος, επίσης , αναφέρει, όσον αφορά την ψευδή βεβαίωση του ελλείμματος του 2009, στα επίπεδα του 15,4% του ΑΕΠ ,ότι ως πραγματικό περιστατικό, ήταν ψευδές, αφού, με τεχνάσματα, το διόγκωσαν, με :

i) Την αναταξινόμηση, για πρώτη φορά, στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, 17 δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών (ΔΕΚΟ).

ii) Την ένταξη, περίπου, 500 νομικών προσώπων, στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, χωρίς να έχουν ελεγχθεί, με βάση τους προβλεπόμενους κανόνες.

iii) Την πρόσθεση της αγοραίας αξίας των off market swaps, που είχαν συναφθεί, από το ελληνικό κράτος, κατά τα έτη 2001-2007, χωρίς ένας τέτοιος συνυπολογισμός να επιβάλλεται, από τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανόνες (με επιμονή της Eurostat και μόνο, για την περίπτωση της Ελλάδας), στο δημόσιο χρέος και συνεπώς, εμμέσως και στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. 

iv) Την ανακατανομή και την συμπερίληψη των δαπανών των νοσοκομείων των ετών 2005 - 2009 και στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.

Θα συνεχίσεις να αναρωτιέσαι, γιατί ασχολούμαστε;


6 σχόλια:

  1. Ναι αλλά μετά έρχεται ο Τσίπρας, η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος κλπ. και χτυπάνε τους συνταξιούχους και τα Ταμεία τους, που υπήρξαν τα ΘΥΜΑΤΑ. Και θέλουν τον Έλληνα να ξεχνάει τί έγινε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/sta-209945-dis-apotima-o-areios-pagos-thn-zhmia-toy-ellhnikoy-kratoys-apo-thn-methodeysh-ths-diogkwshs-toy-elleimmatos-toy-2009-kai-esy-akomh-anarwtiesai-giati-asxoloymaste

      Διαγραφή
    2. Απόφαση 1331 του 2016 του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, με το οποίο αναιρείται το απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

      Διαγραφή