Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Γιατί προσβάλλει η Ν.Δ. και τον Νίκο Δένδια;

Γιατί προσβάλλει η Ν.Δ. και τον Νίκο Δένδια;
Α.Ψ.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τη Ν.Δ. και από έγκυρους δημοσιογράφους, τελικά ο Νίκος Δένδιας έπεσε θύμα της σκόπιμης ενέργειας του Κασιδιάρη να δράσει έτσι ώστε να ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν όμως και άλλες, ακόμα πιο διεστραμμένες, απόψεις επί του θέματος, όπως για παράδειγμα το «βαρυσήμαντο» -και φυσικά, όπως κάθε παρόμοιο, πάντα ανώνυμο- κείμενο του insider που αναρτήθηκε στο δεξιό νεοφιλελεύθερο οικονομικό ιστολόγιο liberal.gr με τίτλο «Το χοντρό παιχνίδι της Χ.Α. που εξυπηρετεί τον στριμωγμένο ΣΥΡΙΖΑ».
Αφού αποδέχεται ο... ανώνυμος το πραγματικό γεγονός ότι κάθε ενέργεια της Χρυσής Αυγής είναι προσχεδιασμένη, υποστηρίζει την αθλιότητα ότι οι επιθέσεις σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έγιναν από κοινού από τους ναζιστές της  Χρυσής Αυγής και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η επίθεση Κασιδιάρη στην Κανέλλη και η δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συνομιλία Κασιδιάρη - Μπαλτάκου έγιναν με στόχο να πληγεί η Ν.Δ. και ο Σαμαράς.
Μιλάει για «αμφίδρομη» σχέση Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι οι χρυσαυγίτες θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές για να κερδίσει ο Τσίπρας. Το άρθρο αυτό θα ήταν απλά άλλη μια ακροδεξιά ανιστόρητη γελοιότητα αν δεν συνοδευόταν από παρόμοιες εκτιμήσεις και ανακοινώσεις της Ν.Δ. και των δημοσιογράφων που τη στηρίζουν.
Όλη αυτή η ακροδεξιά φιλολογία που επιμένει να μην αντιλαμβάνεται εδώ και εβδομήντα χρόνιατι σημαίνει ναζισμός, ποιους στοχοποιεί και με ποια μέσα, είναι πλήρως κατανοητή. Εμφανής είναι η και συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης της θεωρίας των δύο άκρων που ασπάστηκε δυναμικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Φιλικό προς αυτόν ιστολόγιο έγραφε χθες ότι «η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ»!
Η σκόπιμη άρνηση της σημερινής δεξιάς να αντιληφθεί ότι πρώτος στόχος των ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων ήταν πάντα η αριστερά και κυρίως να ομολογήσει ότι ο Χίτλερ στοχοποίησε και εξόντωσε ακριβώς εκείνους τους οποίους επί χρόνια οι τότε ομοϊδεάτες τους υποτιμούσαν, απαξίωναν και εξευτέλιζαν, αποδεικνύει περίτρανα τα ιδεολογικά φλερτ πολλών στελεχών και οπαδών της Ν.Δ. με εκείνους που πασχίζουν να οικοδομήσουν ξανά τη φρίκη του ναζισμού.
Το κρίσιμο όμως ζήτημα της επιβολής οικονομικών μέτρων που δήθεν καλύπτεται και υποβαθμίζεται  με τις βιαιότητες των χρυσαυγιτών, δυστυχώς, είναι ένα κοινότατο σε πολύ κόσμο επιχείρημα, πράγμα που τελικά ενισχύει και την επικινδυνότητά του.
Το να ισχυρίζονται όμως στελέχη της Ν.Δ. ότι ο Νίκος Δένδιας έγινε στόχος την ώρα που απομακρυνόταν από την αίθουσα μετά από «συνεννόηση» του Κασιδιάρη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξευτελιστικό και για τον ίδιο τον Νίκο Δένδια που -αν μη τι άλλο- στο ζήτημα των ναζιστών έχει χαράξει, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του της Ν.Δ., πολύ καθαρά την κόκκινη γραμμή. 
Σε λίγο θα ισχυριστούν οι ίδιοι «κύκλοι» ότι το στενό χέρι του Αντ. Σαμαρά που έλυνε κι έδενε νόμους και τροπολογίες της κυβέρνησης, επίτηδες μίλησε με τον Κασιδιάρη για να πλήξει τον Σαμαρά ώστε να κάνει μετά περίπατο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μην ξεχνάμε εδώ ότι το Μπαλτάκος γκέιτ ξέσπασε ακριβώς την ημέρα που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, θέλοντας να πείσει για το success story και χωρίς ακόμα να έχει κλείσει την αξιολόγηση (που δεν έκλεισε και ποτέ), επιχείρησε την ολέθρια έξοδο στις αγορές στέλνοντας τα ελληνικά ομόλογα στα ύψη την ώρα που το τρίτο μνημόνιο ήταν προ των θυρών.
Συμπέρασμα: Ο Κ. Μητσοτάκης με αυτού του είδους τις κομματικές ανακοινώσεις αποχαιρετάει τον χώρο του κέντρου παραμένοντας προσκολλημένος στα βαρίδια του Εθνικού Μετώπου, του ΛΑΟΣ και της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής (κατά τα λεγόμενα του Μπ. Παπαδημητρίου στο πράσινο κομματικό κανάλι ΣΚΑΪ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου