Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η αφόρητη ξετσιπωσιά γιων, γαμπρών και μιντιαρχών

Η αφόρητη ξετσιπωσιά γιων, γαμπρών και μιντιαρχών

Τσαουσίδης Κλέαρχος
Δυο - τρεις συμβουλές αρκούν για να γίνεις μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ.: Δήλωσε ψεύτικους τίτλους σπουδών, κάνε «αγροτικό» στον ΛΑΟΣ ή την 4η Αυγούστου (και με ολίγον body building) και λέγε ό,τι σου κατέβει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι εποχές που νιώθω να λείπει αφόρητα ο Μποστ. Ο Μέντης Μποσταντζόγλου, ο πολιτικός σχολιαστής, που με το πενάκι του και την επιμελημένη σοφά ανορθογραφία του τσάκιζε τις στομφώδεις διακηρύξεις των αρχόντων, εξέθετε ανεπανόρθωτα την απληστία της συντήρησης, γελοιοποιούσε τη βαρβαρότητα της μετεμφυλιακής Δεξιάς.


Οι αγαπημένοι του ήρωες, ο Πειναλέων και η Ανεργίτσα, επανήλθαν δριμύτεροι έπειτα από κάποιες δεκαετίες πλαστής ευμάρειας με δανεικά, αλλά προφανώς οι αντιστοιχήσεις δεν εξαντλούνται σ’ αυτούς.

Ίσως η αγωνία που καλλιέργησαν τα ΜΜΕ (της ΕΡΤ περιλαμβανομένης) για το αποτέλεσμα της συνόδου της Ευρωομάδας της Δευτέρας 22 Μαΐου να μην άφησε πολλούς να αντιληφθούν πράγματα που θα άρπαζε στον αέρα ο Μποστ:

- Μια ακόμη χυδαιότητα μέλους της φαμίλιας.

- Την απεγνωσμένη επίσκεψη του εντεταλμένου (όχι εντολοδόχου - φαντάζομαι να το έμαθε) των καναλαρχών και προέδρου της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

- Την κατάθεση επιστημονικών απόψεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη δυνατότητα εκπομπής από 4 ώς 6 κανάλια.

Να τα δούμε ένα - ένα:
O κ. Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη, αδερφής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το παίζει Άδωνις με ολίγον Κασιδιάρη. Θα τον θυμάστε ίσως από κάτι ψιλά (ένα εκατομμύριο;) που ξέχασε η κυρία του να δηλώσει στο πόθεν έσχες της ή από την τραγική του απόπειρά να γίνει ο νέος «αθάνατος» της Ελλάδας στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Σκεφτείτε ένας ανάλογος συγγενής του κ. Τσίπρα, της κ. Γεννηματά, του κ. Θεοδωράκη κ.λπ. να έγραφε τα ακόλουθα στο Διαδίκτυο: «Του Σαββίδη είναι το site που πήρε τίτλο με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και αφού του χαρίσανε 38 εκατ. ευρώ για λαθρεμπόριο!!!! Τώρα σφάζουν τον Πανιώνιο μπας και κερδίση ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ σαββιδης και ΜΠΑΟΚ !!!! Σε αυτή την χώρα ζούμε τον συριζοανελ που έχουν πρότυπο το κοπρόσκυλο τον Μαδουρο !!!!!».

Ζήλεψε τον Τσουκαλά;
Ίσαμε την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κ. Κούβελος ή κάποιος από τη φαμίλια δεν διέψευσε αυτό το παραλήρημα. Αφήνω τα «ελληνικά», διότι προφανώς συνεννοούνται στα γαλλικά. Δεν καταλαβαίνω ποιο site πήρε τίτλο και ποια 38 εκατομμύρια χάρισαν στον Σαββίδη. Μήπως αυτά που καταλογίστηκαν πρόπερσι για λαθρεμπόριο του 2008, όταν πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ήταν επιφανής νεοδημοκράτης που ακόμη δεν θυμήθηκε να τον κυνηγήσει η Δικαιοσύνη; Μήπως εποφθαλμιά ο κ. Κούβελος τη θέση του κ. Τσουκαλά στην trash TV;

Όσο για τον ΜΠΑΟΚ, μάλλον καλό του κάνει, μπας και νομίσουν οι διαιτητές ότι γυρίζει η μπίλια και ποντάρουν και σ’ αυτόν.

Ίσως να αδικώ τον κ. Κυριάκο που έχει άλλα, πολύ πιο σοβαρά, να σκεφτεί από το παραγοντιλίκι του γαμπρού και αφήνει ασχολίαστες τις αθλιότητες. Βέβαια, έβαλε το χεράκι του στη διαμάχη των «επιστημόνων» ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Είχε και τα μαθήματα σε σαΐνια της Ν.Δ. που θα στελεχώσουν (πώς;) τον κρατικό μηχανισμό. Γι’ αυτό ανέβηκε και στη Θεσσαλονίκη και όχι για να πέσει στα πόδια του κ. Παπαμιμίκου, πρώην κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. και νυν συγγενή του κ. Σαββίδη. Μάλλον όμως τζάμπα κουράζεται ο άνθρωπος. Δυο - τρεις συμβουλές αρκούν για να γίνεις μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ.: Δήλωσε ψεύτικους τίτλους σπουδών, κάνε «αγροτικό» στον ΛΑΟΣ ή την 4η Αυγούστου (και με ολίγον body building) και λέγε ό,τι σου κατέβει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποδοκιμασίες των «οπαδών» του ΠΑΟΚ προς τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να μην καταδικάζονται από όλους μας.

Οι λεκτικοί τραμπουκισμοί συνοδεύονται συνήθως και από σωματικούς. Κάτι ξέρει ο κ. Δένδιας Αλλά ο κ. Κυριάκος αλλού...

Άδειες με φτερά;
Το τρίτο θέμα δείχνει πιο σοβαρό. Αφορά τον αριθμό των διαθέσιμων στην Ελλάδα συχνοτήτων για να καθοριστεί πόσες άδειες εκπομπής χωράνε στο φάσμα σε υψηλής ευκρίνειας (high definition) σήμα. Κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου και αρμόδιοι ανεξάρτητων αρχών ισχυρίζονται ότι ώς το 2020 μπορούν να διατεθούν 4-6 άδειες. Έπειτα έρχεται και η κινητή τηλεφωνία, αλλά ώς τότε έχει ο Θεός. Οι υπεύθυνοι, όμως, της Digea, δηλαδή οι ίδιοι οι καναλάρχες, που -αν θυμάστε- μας είχαν βάλει να αγοράσουμε κάτι αποκωδικοποιητές και σε κάποιες περιπτώσεις να πετάξουμε τις παλιές οθόνες μας, τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί να δοθούν και 9 και 16 άδειες. Δεν λένε μια λεπτομέρεια: για τόσες άδειες, πρέπει να αλλάξουμε πάλι αποκωδικοποιητές ή και τις οθόνες μας. Πόσο; Δεν μας το εξήγησε καλά ο κ. Μορώνης.

Οι ελπίδες πια του εντολοδόχου των καναλαρχών επαφίενται εκ νέου στο τελευταίο οχυρό του νόμου και της τάξης: στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που σε πρώτη φάση οφείλει να ακυρώσει την πώληση του 20% του Mega στον πρώην δικό του Ιβάν Σαββίδη. Βέβαια, το ποσοστό το πούλησε ο επίσης δικός του Μπόμπολας, αλλά... Άσε που αν πουλήσει κι ο προφανέστατα συριζαίος Βαρδινογιάννης, θα φταίει ο Τσίπρας. Όταν αγόραζαν πόντους σε διάφορα ΜΜΕ οι υπόδικοι ή καταζητούμενοι ή καταδικασμένοι Ρέστης, Κυριακίδης, Λαυρεντιάδης, είχαμε άλλες προτεραιότητες!

Αχ, καλέ μας Μποστ, πόσο μας λείπεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου