Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Είναι η Ελλάδα χώρα λωτοφάγων;

Χώρα λωτοφάγων;


Είναι η Ελλάδα χώρα λωτοφάγων; Το ερώτημα έχει διατυπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ψηφοφόροι με σταθερές πεποιθήσεις πάντοτε αναρωτιούνταν για τη συμπεριφορά ενός μεγάλου μέρους των συμπατριωτών τους που τους ονόμαζαν «κοψοχέρηδες».


Είναι αυτοί που απέρριπταν με την ψήφο τους ένα κόμμα και ύστερα από λίγα χρόνια ή και λίγους μήνες το ξαναψήφιζαν, δίνοντάς του εντολή να κυβερνήσει με κριτήριο το άμεσο, βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο συμφέρον τους.


Σήμερα, ύστερα από επτά χρόνια μνημονιακής πολιτικής -και με ασφυκτικό τον έλεγχο των δανειστών- τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο ελληνικός λαός επιλέγει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εφαρμόζουν μνημόνια, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση έξω από αυτά, ελπίζοντας σε μια διέξοδο.

Συνεπώς επιλέγει αναγκαστικά και με σφιγμένα τα δόντια. Κανείς δεν μπορεί πια να τον εξαπατήσει με ψεύτικες υποσχέσεις. Δυστυχώς για τον τόπο, η ηγεσία της Ν.Δ. δεν φαίνεται να το κατανοεί.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ζητά εκλογές, υποσχόμενη ένα άλλο μείγμα (;) οικονομικής πολιτικής, το οποίο γνωρίζει πως δεν εγκρίνουν οι δανειστές. Ποιους νομίζει, άραγε, πως θα μπορούσε να εξαπατήσει; Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανικανότητα να διαπραγματευτεί.

Οσο αργούσε η συμφωνία τόσο περισσότερο σήκωνε τους τόνους, ζητώντας από τους κυβερνώντες να υπογράψουν ό,τι τους ζητήσουν οι θεσμοί, χαρακτηρίζοντας αριστερές ιδεοληψίες πράγματα που τελικά έγιναν αποδεκτά στη συμφωνία, όπως οι συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, έστω και τυπικά αναγνωρισμένα. Τώρα δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Σε ποιους απευθύνεται;

Τελευταίο κατόρθωμα της ηγεσίας της Ν.Δ., η άρνησή της να ψηφίσει την τροπολογία για τη διαγραφή των προστίμων της ΣΕΚΑΠ με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των νεοδημοκρατών στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι μέχρι τώρα καυχιούνταν πως το κόμμα τους έσωσε την εταιρεία ιδιωτικοποιώντας την επί Σαμαρά, ενώ σήμερα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και χρεώνεται πως την υπονομεύει.

Τέτοια αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά δεν δικαιολογείται για ένα κόμμα που έχει εφαρμόσει μνημόνια και θέλει να γίνει κυβέρνηση. Εκτός και αν η ηγεσία του πιστεύει ότι πράγματι είμαστε χώρα λωτοφάγων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου